Δισκοθήκη: Bryan Adams, έχει πει ωραία τραγούδια

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Bryan Guy Adams (γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1959) είναι Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και φωτογράφος. Ο Adams είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μουσικής όλων των εποχών και εκτιμάται ότι έχει πουλήσει από 75 εκατομμύρια  έως 100 εκατομμύρια δίσκους και σινγκλ παγκοσμίως. Ο Adams ήταν ο καλλιτέχνης που έπαιξε περισσότερο το καναδικό ραδιόφωνο στη δεκαετία του 2010 και είχε 25 top-15 σινγκλ στον Καναδά και δώδεκα ή περισσότερα σε καθεμία από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Video Url

 

Ο Άνταμς μπήκε στο πρώτο του συγκρότημα σε ηλικία 15 ετών και στα 20 του κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του. Έγινε διάσημος στη Βόρεια Αμερική με το άλμπουμ που έγινε  τοπ 10 το 1983 Cuts Like a Knife, στο οποίο υπήρχε το ομότιτλο κομμάτι του και η μπαλάντα "Straight From the Heart", πρώτη του επιτυχία στα 10 των ΗΠΑ. Το νούμερο ένα άλμπουμ του του 1984 στον Καναδά και τις ΗΠΑ, Reckless (το οποίο έγινε το πρώτο άλμπουμ Καναδού καλλιτέχνη  που έγινε διαμαντένιο στον Καναδά), τον έκανε παγκόσμιο αστέρι με κομμάτια όπως το "Run to You" και το "Summer of '69", και τα δύο κορυφαία. τοπ 10 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και η  μπαλάντα "Heaven", μια νούμερο ένα επιτυχία στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ του του 1987 Into the Fire, με το τραγούδι τοπ 10 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, "Heat of the Night", ανέβηκε στη δεύτερη θέση στον Καναδά και στην πρώτη δεκάδα στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.

Το 1991, ο Adams κυκλοφόρησε το "(Everything I Do) I Do It for You", το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα σε τουλάχιστον 19 χώρες, ήταν 18 συνεχόμενες εβδομάδες Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο  Είναι ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο Waking Up the Neighbors (1991) του Adams, ένα παγκόσμιο νούμερο ένα άλμπουμ που πούλησε 16 εκατομμύρια αντίτυπα, έγινε διαμαντένιο στον Καναδά. Μια άλλη σημαντική επιτυχία από το άλμπουμ ήταν το νούμερο ένα στον Καναδά και το νούμερο δύο στις ΗΠΑ "Can't Stop This Thing We Started", το οποίο επίσης έγινε τοπ 10  σε πολλές άλλες χώρες. Ξεκινώντας το 1993, οι επιτυχίες του Adams ήταν ως επί το πλείστον μπαλάντες, συμπεριλαμβανομένων των νούμερο ένα ή δύο επιτυχιών παγκοσμίως "Please Forgive Me" (1993). "All for Love" (1993); και "Have You Ever Loved A Woman;" (1995), οι δύο τελευταίες βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Το άλμπουμ συλλογής των μεγαλύτερων επιτυχιών του Adam του 1993, So Far So Good, βρέθηκε στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες πουλώντας 13 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού 6× πλατινένιο στις ΗΠΑ και 11× πλατινένιο στην Αυστραλία.

Το 1996, το 18 til I Die του Adams ήταν ένα από τα πέντε κορυφαία άλμπουμ σε πολλές χώρες, αλλά έφτασε μόνο στο νούμερο 31 στις ΗΠΑ. Έκανε ντουέτα με την Barbra Streisand που ήταν η τελευταία του επιτυχία στα 10 των ΗΠΑ) και τη Melanie C ("When You're Gone" (1998), μια διεθνής επιτυχία στην πρώτη πεντάδα). Από το 1999, ο Adams κυκλοφόρησε οκτώ άλμπουμ, τρία φτάνοντας στο νούμερο ένα στον Καναδά και τα τρία τελευταία φτάνοντας στα τρία πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη.

Το 2008, ο Adams κατατάχθηκε στην 38η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο Billboard Hot 100. Ο Άνταμς έχει κερδίσει 20 βραβεία Juno και ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι που γράφτηκε για κινηματογραφική ταινία ή τηλεόραση μεταξύ 16 υποψηφιοτήτων για Grammy, και έχει προταθεί για πέντε βραβεία Χρυσής Σφαίρας και τρία Βραβεία Όσκαρ για το τραγούδι του για ταινίες. Ο Adams έχει εισαχθεί στο Hollywood Walk of Fame, στο Canada's Walk of Fame, στο Canadian Broadcast Hall of Fame, στο Canadian Music Hall of Fame[16] και στο Canadian Songwriters Hall of Fame. Την 1η Μαΐου 2010, ο Άνταμς έλαβε το Βραβείο Παραστατικών Τεχνών του Γενικού Κυβερνήτη για τα 30 χρόνια συνεισφοράς του στις τέχνες

Video Url

 

Video Url

 

Video Url