Δισκοθήκη: Toto, όλοι εξαιρετικοί μουσικοί

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Toto  είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1977 στο Λος Άντζελες. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Steve Lukather (κιθάρες και φωνητικά), David Paich (πλήκτρα και φωνητικά) και Joseph Williams (φωνητικά), καθώς και μουσικούς που περιοδεύουν John Pierce (μπάσο), Robert "Sput" Searight (τύμπανα), Dominique "Xavier" Taplin (πλήκτρα και φωνητικά), Steve Maggiora (πλήκτρα και φωνητικά) και Warren Ham (κόρνα και φωνητικά). Ο Toto είναι γνωστός για ένα μουσικό στυλ που συνδυάζει στοιχεία ποπ, ροκ, σόουλ, φανκ, progressive rock, hard rock, R&B, blues και jazz. Έχοντας κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ και πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, το συγκρότημα έχει λάβει πολλά βραβεία Grammy και μπήκε στο Musicians Hall of Fame and Museum το 2009.

Video Url

 

Ο David Paich και ο Jeff Porcaro είχαν παίξει μαζί ως session μουσικοί σε πολλά άλμπουμ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα. Ο David Hungate, ο Steve Lukather, ο Steve Porcaro και ο Bobby Kimball στρατολογήθηκαν πριν από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ του συγκροτήματος το 1978. Με επικεφαλής το σινγκλ των Top 5 "Hold the Line", το άλμπουμ έφερε το συγκρότημα στην επικαιρότητα αλλά ήταν δικό τους τέταρτο άλμπουμ Toto IV (1982) που τους τράβηξε την παγκόσμια προσοχή. Το "Africa" ​​βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100, ενώ το "Rosanna" έφτασε στο νούμερο 2, βοηθώντας τους Toto να γίνουν ένα από τα μουσικά γκρουπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εποχής τους. Η σύνθεση του γκρουπ συνέχισε να εξελίσσεται: ο Kimball αποχώρησε το 1984 και μετά επανήλθε το 1998, αποχωρώντας ξανά μια δεκαετία αργότερα. Ο Τζεφ Πορκάρο πέθανε το 1992. Ο Hungate, έχοντας αποχωρήσει το 1982, επανήλθε στους Toto ως περιοδεύων μουσικός και αργότερα ως μέλος του συγκροτήματος. το 2008, ο Lukather ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αργότερα πήραν χωριστούς δρόμους.

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url