Δισκοθήκη: Siouxsie and the Banshees Μια ξεχωριστή παρουσία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Siouxsie and the Banshees ήταν ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1976 από την τραγουδίστρια Siouxsie Sioux και τον μπάσο κιθαρίστα Steven Severin. Έχουν μεγάλη επιρροή, τόσο στους συγχρόνους τους όσο και στους μετέπειτα καλλιτέχνες. Το περιοδικό Q συμπεριέλαβε την κιθάρα του John McKay που παίζει στο "Hong Kong Garden" στη λίστα τους με τα "100 Greatest Guitar Tracks Ever", ενώ το Mojo βαθμολόγησε τον κιθαρίστα John McGeoch στη λίστα τους με τους "100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών"  Οι Times αποκάλεσαν το συγκρότημα «έναν από τους πιο τολμηρούς και ασυμβίβαστους μουσικούς τυχοδιώκτες της μετα-πανκ εποχής».

Video Url

 

Αρχικά συνδεδεμένο με την πανκ σκηνή, το συγκρότημα εξελίχθηκε γρήγορα για να δημιουργήσει «μια μορφή post-punk διχόνοιας γεμάτη τολμηρούς ρυθμικούς και ηχητικούς πειραματισμούς». Το ντεμπούτο τους άλμπουμ The Scream κυκλοφόρησε το 1978 με ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς. Μετά από αλλαγές μελών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης του κιθαρίστα McGeogh και του ντράμερ Budgie, άλλαξαν ριζικά τη μουσική τους κατεύθυνση και έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα εναλλακτικά ποπ γκρουπ της δεκαετίας του 1980.Το τρίτο τους άλμπουμ Kaleidoscope (1980) έφτασε στο νούμερο 5 στο UK Albums Chart. Με το Juju (1981) που έφτασε επίσης στο top 10, έγιναν επιρροή στην αναδυόμενη γοτθική σκηνή. Το 1988, το συγκρότημα έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στη Βόρεια Αμερική με το πολύπλευρο άλμπουμ Peepshow, το οποίο έλαβε κριτικούς επαίνους. Με την ουσιαστική υποστήριξη από εναλλακτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ροκ, πέτυχαν μια μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ το 1991 με το σινγκλ "Kiss Them for Me".

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, οι Siouxsie and the Banshees κυκλοφόρησαν 11 στούντιο άλμπουμ και 30 σινγκλ. Το συγκρότημα γνώρισε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με τους Siouxsie και Severin να είναι τα μόνα σταθερά μέλη. Διαλύθηκαν το 1996, με τους Siouxsie και Budgie να συνεχίζουν να ηχογραφούν μουσική ως Creatures, ένα δεύτερο συγκρότημα που είχαν δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το 2004, ο Siouxsie ξεκίνησε μια σόλο καριέρα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url