Δισκοθήκη: Damien Rice ένας ευαίσθητος τραγουδοποιός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Damien George Rice (γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1973) είναι Ιρλανδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πολυοργανίστας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του 1990 Juniper, οι οποίοι υπέγραψαν με την Polygram Records το 1997. Το συγκρότημα γνώρισε μέτρια επιτυχία στην Ιρλανδία με δύο σινγκλ που κυκλοφόρησαν, "The World is Dead" και "Weatherman". Αφού άφησε το συγκρότημα το 1998, ο Ράις εργάστηκε ως αγρότης στην Τοσκάνη και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη πριν επιστρέψει στην Ιρλανδία το 2001 και ξεκινήσει μια σόλο καριέρα. Οι υπόλοιποι Juniper συνέχισαν να εμφανίζουν με το όνομα Bell X1.

Video Url

 

Το 2002, ο Rice κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, O. Έφτασε στο Νο. 8 στο UK Albums Chart, κέρδισε το Shortlist Music Prize και δημιούργησε τρία κορυφαία 30 σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, 9, το 2006. Μετά από οκτώ χρόνια διάφορων συνεργασιών, ο Rice κυκλοφόρησε το τρίτο στούντιο άλμπουμ του, My Favorite Faded Fantasy, το 2014. Έχει συνεισφέρει μουσική σε φιλανθρωπικά έργα όπως το Songs for Tibet, το Enough Project και το Freedom Campaign.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url