Δισκοθήκη: Florence + The Machine με την φωνή της ξεχώρισε

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Florence and the Machine  είναι ένα αγγλικό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 2007, αποτελούμενο από την τραγουδίστρια Florence Welch, την πληκτρίστρια Isabella Summers, τον κιθαρίστα Rob Ackroyd, τον αρπιστή Tom Monger και μια συνεργασία άλλων μουσικών. . Η μουσική του συγκροτήματος έχει λάβει αναγνώριση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά από το BBC, το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην άνοδό τους στην προβολή προωθώντας το Florence and the Machine ως μέρος του BBC Music Introducing. Στα Brit Awards 2009 έλαβαν το βραβείο Brit Awards "Critics' Choice". Η μουσική του συγκροτήματος είναι γνωστή για τη δραματική, εκκεντρική παραγωγή και τα δυνατά φωνητικά της Welch.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Lungs, κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου 2009 και κατείχε τη δεύτερη θέση για τις πρώτες πέντε εβδομάδες του στο UK Albums Chart. Στις 17 Ιανουαρίου 2010, το άλμπουμ έφτασε στην κορυφαία θέση, αφού ήταν στο chart για είκοσι οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες. Από τον Οκτώβριο του 2010, το άλμπουμ βρισκόταν στα κορυφαία σαράντα στο Ηνωμένο Βασίλειο για εξήντα πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, καθιστώντας το ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 2009 και του 2010. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ, Ceremonials, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 , μπήκε στα charts στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο έξι στις ΗΠΑ. Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, How Big, How Blue, How Beautiful, κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 2015. Ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200, το πρώτο τους που το έκανε. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο ένα σε συνολικά οκτώ χώρες και στην πρώτη δεκάδα των είκοσι. Επίσης, το 2015, το συγκρότημα ήταν η πρωταγωνίστρια στο Glastonbury Festival, καθιστώντας την Welch την πρώτη Βρετανίδα γυναίκα headliner του 21ου αιώνα.

Ο ήχος των Florence and the Machine έχει περιγραφεί ως ένας συνδυασμός διαφόρων ειδών, συμπεριλαμβανομένου του ροκ και της σόουλ. Το Lungs (2009) κέρδισε το Βραβείο Brit για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ το 2010. Οι Florence and the Machine έχουν προταθεί για έξι βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου νέου καλλιτέχνη και του καλύτερου ποπ φωνητικού άλμπουμ. Επιπλέον, το συγκρότημα εμφανίστηκε στα MTV Video Music Awards του 2010 και στη συναυλία για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url