Δισκοθήκη: Marshal Tucker Band από τα γκρουπ του Southern Rock

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Marshall Tucker Band είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Spartanburg της Νότιας Καρολίνας. Σημειώθηκε για την ενσωμάτωση των μπλουζ, της κάντρι και της τζαζ σε έναν εκλεκτικό ήχο, η μπάντα Marshall Tucker βοήθησε να καθιερωθεί το νότιο ροκ είδος στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ενώ το συγκρότημα είχε φτάσει στο απόγειο της εμπορικής του επιτυχίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ηχογράφησε και εμφανιζόταν συνεχώς κάτω από διάφορα line-ups για 50 χρόνια. Ο βασικός τραγουδιστής Doug Gray παραμένει το μόνο αρχικό μέλος που εξακολουθεί να είναι ενεργό με το συγκρότημα.

Η αρχική σύνθεση των Marshall Tucker Band, που σχηματίστηκε το 1972, περιελάμβανε τον βασικό κιθαρίστα, τον τραγουδιστή και τον βασικό τραγουδοποιό Toy Caldwell (1947–1993), τον βασικό τραγουδιστή Doug Gray (γεννήθηκε το 1948), πληκτρολόγιο, σαξοφωνίστα, και ο φλαουτίστας Jerry Eubanks (γεν. 1950), ο ρυθμικός κιθαρίστας George McCorkle (1946–2007), ο ντράμερ Paul Riddle (γεν. 1953) και ο μπασίστας Tommy Caldwell (1949–1980). Υπέγραψαν με την Capricorn Records και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1973, The Marshall Tucker Band.

Αφού ο Tommy Caldwell σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1980, αντικαταστάθηκε από τον μπασίστα Franklin Wilkie. Τα περισσότερα από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος είχαν φύγει από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τον Grey στα φωνητικά. Παίκτης πλήκτρων, σαξοφωνίστας και φλαουτίστας Marcus James Henderson. οι κιθαρίστες Chris Hicks και Rick Willis, ο μπασίστας Tony Black και ο ντράμερ B.B. Borden.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url