Δισκοθήκη: LCD Soundsystem σύγχρονος ήχος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι LCD Soundsystem είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που ιδρύθηκε το 2002 από τον James Murphy, συνιδρυτή της DFA Records. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Murphy (φωνητικά, διάφορα όργανα), Nancy Whang (συνθεσάιζερ, πλήκτρα, φωνητικά), Pat Mahoney (τύμπανα), Tyler Pope (μπάσο, κιθάρα, συνθεσάιζερ), Al Doyle (κιθάρα, συνθεσάιζερ, κρουστά), Matt Thornley ( κιθάρα, συνθεσάιζερ, κρουστά) και Korey Richey (συνθεσάιζερ, πιάνο, κρουστά). 

Video Url

 

Το συγκρότημα ξεκίνησε ηχογραφώντας και κυκλοφορώντας πολλά σινγκλ από το 2002 έως το 2004, το πρώτο από τα οποία ήταν το "Losing My Edge", ένα από τα τραγούδια που υπογράφουν. Αυτό οδήγησε στην κυκλοφορία του ομότιτλου ντεμπούτου άλμπουμ τους το 2005. Κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών και μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy για το καλύτερο ηλεκτρονικό/χορευτικό άλμπουμ. Το σινγκλ τους "Daft Punk Is Playing at My House", το οποίο έχει γίνει το πιο επιτυχημένο εμπορικά σινγκλ του συγκροτήματος, έλαβε υποψηφιότητα για Grammy για την καλύτερη χορευτική ηχογράφηση.

Την επόμενη χρονιά, οι LCD Soundsystem ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το "45:33", μια σύνθεση σαράντα πέντε λεπτών που ήταν ένα ειδικά κατασκευασμένο "κομμάτι προπόνησης" για τη σειρά Nike+ Original Run της Nike. Το 2007, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Sound of Silver, με αποδοχή από τους κριτικούς και άλλη μια υποψηφιότητα για Grammy για το καλύτερο ηλεκτρονικό/χορευτικό άλμπουμ.

Το 2010, οι LCD Soundsystem κυκλοφόρησαν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, This Is Happening, το οποίο έγινε το πρώτο τους άλμπουμ τοπ 10 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Φεβρουάριο του 2011, το συγκρότημα δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό του ανακοινώνοντας ότι διαλύεται μετά από μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Madison Square Garden στις 2 Απριλίου 2011. Η αποχαιρετιστήρια συναυλία αναφέρεται στην ταινία ντοκιμαντέρ Shut Up and Play the Hits και ήταν επίσης διατίθεται ως ζωντανό άλμπουμ με τίτλο The Long Goodbye, τον Απρίλιο του 2014.

Μετά από μια σειρά από φήμες που υπαινίσσονται μια πιθανή επανένωση, τον Δεκέμβριο του 2015 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ μετά από πέντε χρόνια, "Christmas Will Break Your Heart". Οι LCD Soundsystem επιβεβαίωσαν αργότερα την επανένωση τους και ανακοίνωσαν μια εκτεταμένη περιοδεία, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων σε πολλά μουσικά φεστιβάλ υψηλού προφίλ, και κυκλοφόρησε το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους American Dream τον Σεπτέμβριο του 2017. Έγινε το πρώτο τους νούμερο ένα άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για το Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής στα 60α Ετήσια Βραβεία Grammy και το σινγκλ "Tonite" κέρδισε την Καλύτερη Ηχογράφηση για χορευτικό.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url