Δισκοθήκη: Jamiroquai σε μας αρέσουν

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Jamiroquai  είναι ένα αγγλικό συγκρότημα funk και acid jazz από το Λονδίνο. Σχηματίστηκαν το 1992, ηγέτης τους είναι ο τραγουδιστής Jay Kay και ήταν εξέχοντες στο κίνημα funk και acid jazz με έδρα το Λονδίνο της δεκαετίας του 1990. Βασίστηκαν στον οξύ τζαζ ήχο τους στις πρώτες τους κυκλοφορίες και αργότερα άντλησαν από ροκ, ντίσκο, ηλεκτρονική και λάτιν μουσική. Στιχουργικά, η ομάδα έχει ασχοληθεί με την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Ο Kay παρέμεινε ως το μόνο αρχικό μέλος μέσω πολλών αλλαγών στη σύνθεση.

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του υπό την Acid Jazz Records, αλλά στη συνέχεια βρήκε μεγάλη επιτυχία υπό τη Sony. Ενώ βρίσκονται υπό αυτήν την εταιρεία, τρία από τα άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Emergency on Planet Earth (1993), Synkronized (1999) και A Funk Odyssey (2001). Το σινγκλ του 1998, "Deeper Underground", ήταν επίσης το νούμερο ένα στην πατρίδα τους.

Από το 2017, οι Jamiroquai είχουν πουλήσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Το τρίτο τους άλμπουμ, Traveling Without Moving (1996), έλαβε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το funk άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Το μουσικό βίντεο για το βασικό του σινγκλ, "Virtual Insanity", συνέβαλε επίσης στην επιτυχία του συγκροτήματος. Το τραγούδι ονομάστηκε Βίντεο της Χρονιάς στα MTV Video Music Awards του 1997 και χάρισε στο συγκρότημα ένα βραβείο Grammy το 1998.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url