Δισκοθήκη: PJ Harvey από τις καλύτερες της γενιάς της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Polly Jean Harvey MBE (γεννημένη στις 9 Οκτωβρίου 1969) είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός. Γνωστή κυρίως ως τραγουδίστρια και κιθαρίστρια, είναι επίσης ικανή σε ένα ευρύ φάσμα οργάνων.

Η Harvey ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 όταν εντάχθηκε στο τοπικό συγκρότημα Automatic Dlamini ως τραγουδίστρια, κιθαρίστας και σαξοφωνίστας. Ο frontman του συγκροτήματος, John Parish, έγινε μακροχρόνιος συνεργάτης της. Το 1991, σχημάτισε ένα ομώνυμο τρίο με το όνομα PJ Harvey και στη συνέχεια ξεκίνησε την καριέρα της ως PJ Harvey. Το τρίο κυκλοφόρησε δύο στούντιο άλμπουμ που ονομάζονταν Dry (1992) και Rid of Me (1993) πριν διαλυθεί, μετά το οποίο η Χάρβεϊ συνέχισε ως σόλο καλλιτέχνης. Από το 1995, έχει κυκλοφορήσει άλλα εννέα στούντιο άλμπουμ με συνεργασίες από διάφορους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των Parish, πρώην συμπαίκτη του συγκροτήματος Rob Ellis, Mick Harvey και Eric Drew Feldman, και έχει επίσης συνεργαστεί εκτενώς με τον παραγωγό δίσκων Flood.

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει η Χάρβεϊ είναι και το βραβείο Mercury 2001 και 2011 για Stories From The City, Stories From The Sea  (2000) και Let England Shake (2011), αντίστοιχα, καθιστώντας την τη μοναδική καλλιτέχνιδα που έχει βραβευτεί δύο φορές.  Έχει επίσης συγκεντρώσει οκτώ υποψηφιότητες για το Brit Award, επτά υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και δύο ακόμη υποψηφιότητες για το Mercury Prize. Το Rolling Stone της απένειμε τρεις διακρίσεις: Καλύτερος νέος καλλιτέχνης του 1992 και καλύτερος τραγουδιστής και καλλιτέχνης της χρονιάς το 1995. Το Rolling Stone συμπεριέλαβε επίσης τα Rid of Me, To Bring You My Love, και Stories from the City, Stories from the Sea στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Το 2011, βραβεύτηκε για την εξαιρετική συνεισφορά της στη μουσική στα NME Awards.Στα γενέθλια του 2013, διορίστηκε Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) για υπηρεσίες στη μουσική.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url