Δισκοθήκη: Chemical Brothers, από τους καλύτερους στο είδος τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Chemical Brothers είναι ένα αγγλικό δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής που δημιουργήθηκε από τους Tom Rowlands και Ed Simons στο Μάντσεστερ το 1989. Ήταν πρωτοπόροι (μαζί με τους Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method και άλλες πράξεις) στο να φέρουν το είδος big beat στο προσκήνιο της ποπ κουλτούρας. Μετά την προσέλκυση της Virgin Records, το ντουέτο πέτυχε περαιτέρω επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ Dig Your Own Hole (1997), το οποίο ήταν στην κορυφή των βρετανικών charts. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν έξι Νο. 1 άλμπουμ και 13 top-20 σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων δύο  Νο 1.

Video Url

 

Το όνομά τους προέκυψε το 1995 αφότου άφησαν το αρχικό τους ψευδώνυμο The Dust Brothers λόγω της ύπαρξης μιας διαφορετικής μπάντας με το ίδιο όνομα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν κερδίσει έξι βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Rock Instrumental Performance, της Καλύτερης Ηχογράφησης Χορού και του Καλύτερου Χορευτικού/Ηλεκτρονικού Άλμπουμ της χρονιάς μόλις το 2020.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url