Δισκοθήκη: Tricky καλός και εκτός των Massive Attack

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Adrian Nicholas Matthews Thaws[5] (γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου 1968), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Tricky, είναι Βρετανός παραγωγός δίσκων και ράπερ. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπρίστολ, ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώιμο μέλος του συγκροτήματος Massive Attack μαζί με τους Robert Del Naja, Grant Marshall και Andrew Vowles. Ξεκίνησε μια σόλο καριέρα με το ντεμπούτο του άλμπουμ, Maxinquaye, το 1995. Η κυκλοφορία κέρδισε την αναγνώριση του Tricky και σηματοδότησε την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την τραγουδίστρια Martina Topley-Bird.

Κυκλοφόρησε άλλα τέσσερα στούντιο άλμπουμ πριν από το τέλος της δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων των Pre-Millennium Tension και του ψευδώνυμου Nearly God, και τα δύο το 1996. Έχει κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ από το 2000, με πιο πρόσφατο το Fall to Pieces (2020). Το 2016, εντάχθηκε στους Massive Attack στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, ενώ συνέχισε τη σόλο καριέρα του.

Ο Tricky είναι πρωτοπόρος της μουσικής trip hop και το έργο του είναι γνωστό για το σκοτεινό, πολυεπίπεδο μουσικό του στυλ που συνδυάζει ανόμοιες πολιτιστικές επιρροές και είδη, όπως χιπ χοπ, εναλλακτική ροκ και ράγκα. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των Terry Hall, Björk, Gravediggaz, Alanis Morissette, Grace Jones και PJ Harvey.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url