Δισκοθήκη: Philip Glass, Από τους πειραματιστές της μουσικής

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Philip Morris Glass (γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου 1937) είναι Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους συνθέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα τέλη του 20ου αιώνα. Το έργο του Γκλας έχει συσχετιστεί με τον μινιμαλισμό, δημιουργούμενο από επαναλαμβανόμενες φράσεις και μεταβαλλόμενα στρώματα. Ο Glass περιγράφει τον εαυτό του ως συνθέτη "μουσικής με επαναλαμβανόμενες δομές", την οποία έχει βοηθήσει να εξελιχθεί στιλιστικά.

Ο Glass ίδρυσε το Philip Glass Ensemble, με το οποίο εξακολουθεί να παίζει στα πλήκτρα. Έχει γράψει δεκαπέντε όπερες, πολυάριθμες όπερες δωματίου και έργα μουσικού θεάτρου, δεκατέσσερις συμφωνίες, δώδεκα κοντσέρτα, εννέα κουαρτέτα εγχόρδων και διάφορες άλλες μουσικές δωματίου, και πολλές παρτιτούρες ταινιών. Τρεις από τις ταινίες του έχουν προταθεί για Όσκαρ.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url