Δισκοθήκη: Human League, είχαν την εποχή τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Human League είναι ένα αγγλικό συγκρότημα synth-pop που δημιουργήθηκε στο Σέφιλντ το 1977. Αρχικά ένα πειραματικό ηλεκτρονικό ρούχο, το γκρουπ υπέγραψε συμβόλαιο με τη Virgin Records το 1979 και αργότερα σημείωσε ευρεία εμπορική επιτυχία με το τρίτο τους άλμπουμ Dare το 1981 μετά την αναδιάρθρωση της σύνθεσης τους. . Το άλμπουμ περιείχε τέσσερα επιτυχημένα σινγκλ, συμπεριλαμβανομένης της νούμερο ένα επιτυχίας του Ηνωμένου Βασιλείου/ΗΠΑ "Don't You Want Me".

Video Url

 

Το συγκρότημα έλαβε το Βραβείο Brit για την Καλύτερη Βρετανική Πρωτοτυπία το 1982. Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και στη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων των "Mirror Man", "(Keep Feeling) Fascination", "The Lebanon", "Human" ( ΗΠΑ Νο. 1) και «Tell Me When».

Το μόνο σταθερό μέλος του συγκροτήματος από το 1977 ήταν ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Philip Oakey. Οι παίκτες των πλήκτρων Martyn Ware και Ian Craig Marsh αποχώρησαν και οι δύο από το συγκρότημα το 1980 για να σχηματίσουν τους Heaven 17. Υπό την ηγεσία του Oakey, οι Human League στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε ένα εμπορικά επιτυχημένο νέο ποπ συγκρότημα, με μια νέα σύνθεση που περιελάμβανε τις γυναίκες τραγουδίστριες Joanne Catherall και Susan Ann Sulley. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το συγκρότημα ήταν ουσιαστικά ένα τρίο των Oakey, Catherall και Sulley 

Από το 1978, οι Human League έχαν κυκλοφορήσει 9 στούντιο άλμπουμ, ένα άλμπουμ remix, ένα ζωντανό άλμπουμ, 6 EPs, 29 σινγκλ και 13 άλμπουμ συλλογής. Είχαν 6 Top 20 άλμπουμ και 13 Top 20 single στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως μέχρι το 2010. Ως μια πρώιμη techno-pop παράσταση που έλαβε εκτεταμένο MTV airplay, θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία ονόματα της Δεύτερης Βρετανικής Εισβολής της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url