Δισκοθήκη: Hawkwind, εκπρόσωποι του Space Rock

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Hawkwind είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα γνωστό ως ένα από τα πρώτα συγκροτήματα του διαστημικού ροκ. Από τον σχηματισμό τους, τον Νοέμβριο του 1969, οι Hawkwind έχουν περάσει από πολλές ενσαρκώσεις και έχουν ενσωματώσει πολλά διαφορετικά στυλ στη μουσική τους, συμπεριλαμβανομένου του hard rock, του progressive rock και του psychedelic rock. Θεωρούνται επίσης ως ένα συγκρότημα πρωτο-πανκ με επιρροή. Οι στίχοι τους ευνοούν αστικά θέματα και θέματα επιστημονικής φαντασίας.

Video Url

 

Πολλοί μουσικοί, χορευτές και συγγραφείς έχουν συνεργαστεί με το συγκρότημα από την ίδρυσή τους. Σημαντικοί μουσικοί που έχουν εμφανιστεί στους Hawkwind περιλαμβάνουν τους Lemmy, Ginger Baker, Robert Calvert, Nik Turner και Huw Lloyd-Langton. Ωστόσο, το συγκρότημα συνδέεται στενά με τον ιδρυτή, τραγουδιστή, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Dave Brock, ο οποίος είναι το μόνο εναπομείνον αρχικό μέλος.

Οι Hawkwind είναι περισσότερο γνωστοί για το τραγούδι "Silver Machine", το οποίο έγινε το νούμερο τρία επιτυχημένο σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1972, αλλά σημείωσαν άλλα επιτυχημένα σινγκλ με το "Urban Guerrilla" (άλλη επιτυχία στα Top 40) και το "Shot Down in the Night". Το συγκρότημα είχε μια σειρά από είκοσι δύο από τα άλμπουμ του στα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1971 έως το 1993.

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url