Δισκοθήκη: Rage Against The Machine, ροκ και πολιτικά μηνύματα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Rage Against the Machine (συχνά συντομεύεται ως RATM ή συντομεύεται σε Rage) είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Δημιουργήθηκε το 1991, το γκρουπ αποτελείται από τον τραγουδιστή Zack de la Rocha, τον μπασίστα και δευτερεύοντα τραγουδιστή Tim Commerford, τον κιθαρίστα Tom Morello και τον ντράμερ Brad Wilk. Το συγκρότημα είναι γνωστό για τη συγχώνευση της χέβι μέταλ και της ραπ μουσικής με επιρροές πανκ ροκ και φανκ και για τις αναρχικές πολιτικές απόψεις τους. Από το 2010, έχουν πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το συγκρότημα προτάθηκε για εισαγωγή στο Rock & Roll Hall of Fame τον πρώτο χρόνο συμμετοχής του το 2017, και μετά ξανά το 2018, το 2019 και το 2021, αλλά δεν τα κατάφερε.

Video Url

 

Οι Rage Against the Machine κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1992 με εμπορική και κριτική επιτυχία, οδηγώντας σε μια θέση στο φεστιβάλ Lollapalooza το 1993. Το 2003, το άλμπουμ κατατάχθηκε στο νούμερο 368 στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Τα επόμενα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος, Evil Empire (1996) και The Battle of Los Angeles (1999), ήταν επίσης επιτυχημένα. Και τα δύο άλμπουμ ήταν στην κορυφή του τσαρτ Billboard 200. Κατά τη διάρκεια της αρχικής εννιάχρονης πορείας τους, οι Rage Against the Machine έγιναν ένα δημοφιλές και επιδραστικό συγκρότημα και είχε μεγάλη επιρροή στο είδος nu metal που έγινε γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κατατάχθηκαν επίσης στο Νο. 33 στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες του Hard Rock του VH1.

Το 2000, οι Rage Against the Machine κυκλοφόρησαν το  άλμπουμ Renegades και διαλύθηκαν αφού οι αυξανόμενες δημιουργικές διαφορές οδήγησαν στην αποχώρηση του De la Rocha. Ο De la Rocha ξεκίνησε μια χαμηλού προφίλ σόλο καριέρα, ενώ το υπόλοιπο συγκρότημα σχημάτισε το ροκ supergroup Audioslave με τον Chris Cornell, τον πρώην frontman των Soundgarden. Οι Audioslave ηχογράφησαν τρία άλμπουμ πριν διαλυθούν το 2007. Την ίδια χρονιά, οι Rage Against the Machine ανακοίνωσαν επανένωση και εμφανίστηκαν μαζί για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια στο Coachella Valley Music and Arts Festival τον Απρίλιο του 2007. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, μείον ένα Σαββατοκύριακο το 2009, το συγκρότημα συνέχισε να κάνει εμφανίσεις σε περισσότερους ζωντανούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο προτού σταματήσει ξανά το 2011. Το 2016, οι Morello, Commerford και Wilk σχημάτισαν ένα νέο συγκρότημα, τους Prophets of Rage, με τους B-Real, Chuck D, και DJ Lord? αυτό το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα EP και ένα ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ πριν διαλυθεί το 2019.

Μετά από οκτώ χρόνια παύσης, οι Rage Against the Machine ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο του 2019 ότι επανενώνονταν για μια παγκόσμια περιοδεία, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2020, αλλά τελικά αναβλήθηκε για το 2021 και στη συνέχεια για το 2022, λόγω του COVID- 19.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url