Δισκοθήκη: UB40, Διαχρονικοί πρεσβευτές της Ρέγκε

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι UB40 είναι ένα αγγλικό συγκρότημα ρέγκε και ποπ, που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1978 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Το συγκρότημα είχε περισσότερα από 50 σινγκλ στο UK Singles Chart και επίσης έχει σημειώσει σημαντική διεθνή επιτυχία. Έχουν προταθεί για το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ ρέγκε τέσσερις φορές, και το 1984 προτάθηκαν για το βραβείο Brit για το καλύτερο βρετανικό συγκρότημα. Οι UB40 έχουν πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Η εθνοτική σύνθεση της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος ήταν ποικίλη, με μουσικούς Αγγλικής, Ουαλικής, Ιρλανδικής, Τζαμάικας, Σκωτίας και Υεμένης καταγωγής.

Τα επιτυχημένα σινγκλ τους περιλαμβάνουν το ντεμπούτο τους "Food for Thought" και δύο Billboard Hot 100 νούμερο ένα με τα "Red Red Wine" και "Can't Help Falling in Love". Και τα δύο ήταν επίσης στην κορυφή του UK Singles Chart, όπως και η διασκευή του συγκροτήματος στο "I Got You Babe". Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ τους, το Labor of Love (1983) και το Promises and Lies (1993), έφτασαν στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart. Το UB40 και το αγγλικό συγκρότημα ska Madness κατέχουν το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες που πέρασε ένα γκρουπ στο τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, με 214 εβδομάδες το καθένα.

Το line-up του συγκροτήματος ήταν σταθερό για σχεδόν 29 χρόνια, από τον Μάρτιο του 1979 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο frontman Ali Campbell αποχώρησε από το συγκρότημα, ακολουθούμενος από το πληκτρά Mickey Virtue. Ένα άλλο μέλος, ο Astro, παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, όταν έφυγε από το αρχικό συγκρότημα για να συνεργαστεί με τους Campbell και Virtue σε μια νέα έκδοση των UB40. Το 2014, ζητήθηκε νομική συμβουλή από το αρχικό συγκρότημα (τώρα που αποτελείται από τα υπόλοιπα συνιδρυτικά μέλη, τον ντράμερ Jimmy Brown, τον κιθαρίστα Robin Campbell, τον μπασίστα Earl Falconer, τον κρουστό Norman Hassan και τον σαξοφωνίστα Brian Travers, μαζί με τον νέο τραγουδιστή Duncan Campbell) δράση κατά της ομάδας που περιέχει τους Campbell, Virtue και Astro λόγω της χρήσης του ονόματος του συγκροτήματος, λόγω της χρήσης του και από τα δύο μέρη. Στις 5 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε ότι ο Matt Doyle (πρώην μέλος του συγκροτήματος reggae Kioko) θα γινόταν ο νέος τραγουδιστής του συγκροτήματος, μετά την αποχώρηση του Duncan Campbell λόγω κακής υγείας. Ο Τράβερς πέθανε από καρκίνο στις 22 Αυγούστου 2021 και ο Άστρο πέθανε στις 6 Νοεμβρίου 2021 μετά από σύντομη ασθένεια.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url