Δισκοθήκη: Sufjan Stevens, μεγάλο ταλέντο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Sufjan Stevens (γεννημένος την 1η Ιουλίου 1975) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πολυοργανίστας. Έχει κυκλοφορήσει εννέα σόλο στούντιο άλμπουμ και πολλά άλμπουμ συνεργασίας με άλλους καλλιτέχνες. Ο Στίβενς έχει λάβει υποψηφιότητες για Γκράμι και Όσκαρ.

Video Url

 

Το ντεμπούτο του άλμπουμ, A Sun Came, κυκλοφόρησε το 2000 από την εταιρεία Asthmatic Kitty, την οποία ίδρυσε μαζί με τον πατριό του. Έλαβε ευρεία αναγνώριση για το άλμπουμ του Illinois του 2005, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Top Heatseekers chart, και για το σινγκλ "Chicago" από αυτό το άλμπουμ. Ο Στίβενς συνέβαλε αργότερα στο soundtrack της ταινίας Call Me by Your Name του 2017. Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και υποψηφιότητα για Grammy για το καλύτερο τραγούδι που γράφτηκε για οπτικά μέσα για το βασικό σινγκλ του soundtrack, "Mystery of Love".

Ο Στίβενς έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ διαφορετικών στυλ, από την electronica του The Age of Adz και το lo-fi folk των Seven Swans μέχρι τη συμφωνική ενορχήστρωση του Illinois και τα Χριστουγεννιάτικα Songs for Christmas. Χρησιμοποιεί διάφορα όργανα, παίζοντας συχνά πολλά από αυτά ο ίδιος στην ίδια ηχογράφηση. Η μουσική του Στίβενς είναι επίσης γνωστή για την εξερεύνηση διαφόρων θεμάτων, ιδιαίτερα της θρησκείας και της πνευματικότητας. Το δέκατο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του Stevens, A Beginner's Mind, δημιουργήθηκε μαζί με τον Angelo De Augustine και κυκλοφόρησε το 2021.

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url