Δισκοθήκη: Nick Cave and The Bad Seeds ένας ξεχωριστός τύπος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

 

Οι Nick Cave and the Bad Seeds είναι ένα αυστραλιανό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1983 από τον τραγουδιστή Nick Cave, τον πολυοργανίστα Mick Harvey και τον κιθαρίστα-τραγουδιστή Blixa Bargeld. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από τον Cave, τον βιολιστή και πολυοργανίστα Warren Ellis, τον μπασίστα Martyn P. Casey (όλοι από την Αυστραλία), τον κιθαρίστα George Vjestica (Ηνωμένο Βασίλειο), τον πληκτρίστα/κρουστά Toby Dammit (Ηνωμένες Πολιτείες ) και τους ντράμερ Thomas Wydler (Ελβετία) και Jim Sclavunos (Ηνωμένες Πολιτείες). Περιγράφεται ως «ένα από τα πιο πρωτότυπα και διάσημα συγκροτήματα της post-punk και του εναλλακτικού ροκ εποχών στη δεκαετία του '80 και μετά», έχουν κυκλοφορήσει δεκαεπτά στούντιο άλμπουμ και έχουν ολοκληρώσει πολλές διεθνείς περιοδείες.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε μετά τον θάνατο του πρώην γκρουπ του Cave και του Harvey, τους Birthday Party, τα μέλη του οποίου συναντήθηκαν σε ένα οικοτροφείο στη Μελβούρνη. Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ξεκινώντας με το ντεμπούτο τους LP From Her to Eternity (1984), το συγκρότημα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο post-punk, blues και gothic rock και έφερε μουσικούς όπως οι Blixa Bargeld, Barry Adamson και Kid Congo Powers. Το συγκρότημα αργότερα άμβλυνε τον ήχο του και ενσωμάτωσε άλλες επιρροές σε άλμπουμ όπως το The Good Son (1990) και το The Boatman's Call (1997). Μετά την αποχώρηση του Χάρβεϊ το 2009, το συγκρότημα διεύρυνε περαιτέρω τον ήχο του για να συμπεριλάβει ηλεκτρονικά και ατμοσφαιρικά στυλ, τα οποία εμφανίζονται εξέχοντα στην τριλογία των άλμπουμ Push the Sky Away (2013), Skeleton Tree (2016) και Ghosteen (2019).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url