Δισκοθήκη: Whitney Houston: Κρίμα, έφυγε τόσο νέα, τα άλμπουμ της ήταν υπέροχα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Η Whitney Elizabeth Houston (9 Αυγούστου 1963 – 11 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Video Url

 

Με το παρατσούκλι "The Voice", είναι μια από τις καλλιτέχνιδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πωλήσεις πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Η Χιούστον έχει επηρεάσει πολλούς τραγουδιστές στη δημοφιλή μουσική και είναι γνωστή για τα δυνατά, ψυχικά φωνητικά και τις ικανότητές της στον φωνητικό αυτοσχεδιασμό.Είναι η μόνη καλλιτέχνης που είχε επτά συνεχόμενα νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100, από το "Saving All My Love for You" το 1985 έως το "Where Do Broken Hearts Go" το 1988.

Η Χιούστον αύξησε τη δημοτικότητά της με την είσοδό της στην ταινία Boduguard. Οι ηχογραφήσεις και οι ταινίες της έχουν προκαλέσει μεγάλη επιτυχία και διαμάχη. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και μετά θάνατον, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Emmy, έξι βραβείων Grammy, 16 μουσικών βραβείων Billboard και 28 World Records Guinness, καθώς και εισαγωγής στις αίθουσες Grammy, Rhythm and Blues και Rock and Roll Of Fame.

H Χιούστον άρχισε να τραγουδά στην εκκλησία ως παιδί και έγινε τραγουδίστρια ενώ ήταν στο γυμνάσιο. Ήταν μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του Seventeen αφού έγινε εφηβικό μοντέλο το 1981. Με την καθοδήγηση του προέδρου της Arista Records, Clive Davis, η Χιούστον υπέγραψε στη δισκογραφική στα 19 της. Τα δύο πρώτα της στούντιο άλμπουμ, Whitney Houston (1985) και Whitney (1987), πήγαν στο νούμερο ένα στο Billboard 200 και συγκαταλέγονται στα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Χιούστον, I'm Your Baby Tonight (1990), είχα άλλα δύο νούμερο ένα σινγκλ: "I'm Your Baby Tonight" και "All the Man That I Need".

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός με τη ρομαντική ταινία θρίλερ The Bodyguard (1992), η οποία έγινε η δέκατη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα μέχρι εκείνη την ημερομηνία παρά τις κακές κριτικές για το σενάριο και τις πρωταγωνιστικές της ερμηνείες. Ηχογράφησε έξι τραγούδια για το soundtrack της ταινίας, συμπεριλαμβανομένου του "I Will Always Love You" που κέρδισε το βραβείο Grammy για την ηχογράφηση της χρονιάς και έγινε το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από γυναίκα στην ιστορία της μουσικής. Το soundtrack για το The Bodyguard κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς 

Συνέχισε να πρωταγωνιστεί και να ηχογραφεί soundtrack για το Waiting to Exhale (1995) και το The Preacher's Wife (1996). Η Χιούστον παρήγαγε το σάουντρακ του τελευταίου, το οποίο έγινε το άλμπουμ των γκόσπελ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ως παραγωγός ταινιών, παρήγαγε πολυπολιτισμικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της Σταχτοπούτας (1997) και σειρές όπως τα Ημερολόγια της Πριγκίπισσας και Τα κορίτσια της Τσίτα.

Το πρώτο στούντιο άλμπουμ της Χιούστον μετά από οκτώ χρόνια, My Love Is Your Love (1998),  δημιούργησε αρκετά επιτυχημένα σινγκλ, όπως τα "Heartbreak Hotel", "It's Not Right but It's Okay" και "My Love Is Your Love". Μετά την επιτυχία, ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Arista για 100 εκατομμύρια δολάρια, μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές συμφωνίες όλων των εποχών. Ωστόσο, τα προσωπικά της προβλήματα άρχισαν να επισκιάζουν την καριέρα της. Το στούντιο άλμπουμ της το 2002, Just Whitney, έλαβε μικτές κριτικές.

Η χρήση ναρκωτικών  και ο ταραχώδης γάμος της με τον τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν έλαβαν ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών από την ηχογράφηση, η Χιούστον επέστρεψε στην κορυφή του τσαρτ Billboard 200 με το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, I Look to You (2009). Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, η Χιούστον πνίγηκε κατά λάθος σε μια μπανιέρα στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον στο Μπέβερλι Χιλς, με την καρδιακή νόσο και τη χρήση κοκαΐνης ως παράγοντες που συμβάλλουν. Η είδηση ​​του θανάτου της συνέπεσε με τα βραβεία Grammy του 2012 και καλύφθηκε διεθνώς.

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url