Δισκοθήκη: Grace Jones τα άλμπουμ της ακούγονται ευχάριστα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Grace Beverly Jones OJ (γεννημένη στις 19 Μαΐου 1948) είναι μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Γεννημένη στην Τζαμάικα, μετακόμισε με την οικογένειά της στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης όταν ήταν έφηβη. Η Τζόουνς ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και μετά στο Παρίσι, δουλεύοντας για οίκους μόδας όπως ο Yves St. Laurent και ο Kenzo και εμφανιζόταν στα εξώφυλλα των Elle και Vogue. Συνεργάστηκε κυρίως με φωτογράφους όπως ο Jean-Paul Goude, ο Helmut Newton, ο Guy Bourdin και ο Hans Feurer και έγινε γνωστή για την χαρακτηριστική ανδρόγυνη εμφάνισή της και τα τολμηρά χαρακτηριστικά της.

Video Url

 

Ξεκινώντας το 1977, η Τζόουνς ξεκίνησε μια μουσική καριέρα, κλείνοντας μια δισκογραφική συμφωνία με την Island Records και αρχικά έγινε μια φιγούρα υψηλού προφίλ της σκηνής ντίσκο στο Studio 54 της Νέας Υόρκης. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κινήθηκε προς ένα στυλ new wave που βασιζόταν στη μουσική reggae, funk, post-punk και pop, συνεργαζόμενη συχνά τόσο με τον γραφίστα Jean-Paul Goude όσο και με το μουσικό δίδυμο Sly & Robbie. Σημείωσε τις 40 καλύτερες συμμετοχές στο UK Singles Chart με τα "Private Life", "Pull Up to the Bumper", "I've Seen That Face Before" και "Slave to the Rhythm". Το 1982, κυκλοφόρησε τη συλλογή μουσικών βίντεο A One Man Show, σε σκηνοθεσία Goude, η οποία της χάρισε μια υποψηφιότητα για το καλύτερο βίντεο άλμπουμ στα 26α Ετήσια Βραβεία Grammy. Τα πιο δημοφιλή άλμπουμ της περιλαμβάνουν το Warm Leatherette (1980), το Nightclubbing (1981) και το Slave to the Rhythm (1985).

 

Ως ηθοποιός, η Τζόουνς εμφανίστηκε σε πολλές indie ταινίες πριν από την πρώτη της κύρια εμφάνιση ως Zula στην ταινία φαντασίας Conan the Destroyer (1984) μαζί με τους Arnold Schwarzenegger και Sarah Douglas και στη συνέχεια εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond A View to a Kill (1985) ως May Day και πρωταγωνίστησε ως βαμπίρ στο Vamp (1986). όλα τα οποία κέρδισαν τις υποψηφιότητες της για το βραβείο Saturn για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο. Το 1992, η Τζόουνς έπαιξε στην ταινία του Έντι Μέρφι Μπούμερανγκ και συνέβαλε στο soundtrack. Εμφανίστηκε επίσης δίπλα στον Tim Curry στην ταινία Wolf Girl το 2001.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url