Δισκοθήκη: Λείπουν σήμερα γκρουπ σαν τους Portishead

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Portishead  είναι ένα αγγλικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Μπρίστολ. Συχνά θεωρούνται ως ένας από τους πρωτοπόρους της μουσικής trip hop, αν και η ίδια η μπάντα πάντα αντιπαθούσε έντονα τον όρο όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ήχο τους.

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την κοντινή πόλη με το ίδιο όνομα, οκτώ μίλια δυτικά του Μπρίστολ, κατά μήκος της ακτής. Οι Portishead αποτελούνται από τους Beth Gibbons, Geoff Barrow και Adrian Utley, ενώ μερικές φορές αναφέρουν ένα τέταρτο μέλος, τον Dave McDonald, έναν μηχανικό στους πρώτους δίσκους τους.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Dummy, γνώρισε την αποδοχή των κριτικών το 1994, και έγινε γρήγορα ένα άλμπουμ ορόσημο στο είδος του trip hop. Δύο άλλα στούντιο άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει: το Portishead το 1997 και το Third το 2008, και τα δύο απέσπασαν παρόμοια αναγνώριση. 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url