Δισκοθήκη: Αγαπάω όλους τους δίσκους μου, σήμερα θα ακούσω Strawbs

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Strawbs (ή The Strawbs) είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1964 ως Strawberry Hill Boys.Το συγκρότημα ξεκίνησε ως συγκρότημα bluegrass, αλλά τελικά προχώρησε σε άλλα στυλ όπως το folk rock, το progressive rock και (εν συντομία) glam rock.

Video Url

 

Είναι περισσότερο γνωστοί για την επιτυχία τους "Part of the Union", που έφτασε στο νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο Singles Chart τον Φεβρουάριο του 1973, καθώς και για το "Lay Down", μια δημοφιλής progressive rock επιτυχία από το ίδιο LP. Οι Strawbs περιόδευσαν με τους Supertramp στην περιοδεία τους "Crime of the Century", κάνοντας τη δική τους περιοδεία "Hero and Heroine", η οποία είχε μουσικές ομοιότητες και θέματα.

 

Μετά το λαϊκό Dragonfly, οι Cousins ​​και Hooper πρόσθεσαν τον Rick Wakeman στα πλήκτρα, τον Richard Hudson στα ντραμς και τον John Ford στο μπάσο. Η νέα σύνθεση έκανε το ντεμπούτο τους στο Λονδίνο στο Queen Elizabeth Hall, όπου ηχογράφησαν το τρίτο τους άλμπουμ, Just a Collection of Antiques and Curios. Wakeman. Ο Γουέικμαν έμεινε μαζί τους για ένα ακόμη άλμπουμ, το From the Witchwood, στη συνέχεια αναχώρησε για να συμμετάσχει στους Yes, σχολιάζοντας στον Τύπο ότι «Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα επωφεληθούμε από τη διάσπαση επειδή είχαμε αρχίσει να συμβιβαζόμαστε πολύ σε ιδέες – σαν να χρησιμοποιούσαμε τις μισές από τις ιδέες μου και τις μισές δικές τους – και δεν νομίζω ότι βοήθησε αυτό που τελικά έβγαινε.  

Αντικαταστάθηκε από τον Blue Weaver, ο οποίος ήταν προηγουμένως με τους Amen Corner και Fair Weather. Αυτή η σύνθεση παρήγαγε αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το αρχέτυπο άλμπουμ των Strawbs Grave New World, πριν από μια άλλη αλλαγή, την αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους Hooper, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον ηλεκτρικό κιθαρίστα Dave Lambert, πρώην των Fire και των King Earl Boogie Band.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url