Ο Tom Hanks διεκδικεί ένα Όσκαρ 19 χρόνια μετά

Ο Tom Hanks διεκδικεί ένα Όσκαρ 19 χρόνια μετά

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που ένας από τους πλέον ταλαντούχους και αγαπητούς ηθοποιούς στους κόλπους του Χόλιγουντ, ο Τομ Χανκς ήταν υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ.

Φέτος, ο 63χρονος κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία Β’ Ανδρικός Ρόλος, για την ερμηνεία του στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood» (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά) σε μια ιστορία όπου η καλοσύνη νικά τον κυνισμό, βασισμένη στην αληθινή φιλία μεταξύ του Fred Rogers και του δημοσιογράφου Tom Junod.

Αυτή είναι η έκτη υποψηφιότητα του Τομ Χανκς για βραβείο Όσκαρ και η πρώτη από το 2000, όταν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Cast Away» (O Ναυαγός).

Ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Έλληνας κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Philadelphia» το 1993 και «Forrest Gump» το 1994.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ταινία «Ο Ναυαγός», ο Τομ Χανκς θεωρήθηκε ότι απογοήτευσε με τους ρόλους του στις ταινίες «Captain Phillips» το 2012 και «The Post» το 2017

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην φετινή απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες, ο Τομ Χανκς τιμήθηκε με το Βραβείο Σέσιλ Ντε Μιλ, που απονέμεται κάθε χρόνο από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ για την εξαίρετη συμβολή στον κόσμο της ψυχαγωγίας.