56 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ 'In the Heat of the Night' το 1967

54 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ 'In the Heat of the Night ' το 1967

Στις 2 Αυγούστου του 1967 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης, το φιλμ του Norman Jewison "In the Heat of the Night" ... Με τους Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates κα...

Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Ball του 1965 και αφηγείται την ιστορία του Virgil Tibbs, ενός μαύρου αστυνομικού ντετέκτιβ από τη Φιλαδέλφεια , ο οποίος εμπλέκεται σε μια έρευνα φόνου σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή . Πρωταγωνιστούν οι Σίντνεϊ Πουατιέ και Ροντ Στάιγκερ και παραγωγός ήταν ο Walter Mirisch . Το σενάριο γράφτηκε από τον Stirling Silliphant .

Στα 40α Όσκαρ η ταινία ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ, κερδίζοντας πέντε, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Στάιγκερ. Το απόφθεγμα "Με λένε κύριε Tibbs! " καταγράφηκε ως το νούμερο 16 στο 100 Years...100 Movie Quotes του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου , μια λίστα με κορυφαία αποσπάσματα ταινιών.

Η ταινία εμφανίζεται επίσης στο AFI's 100 Years...100 Movies , μια λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου . Το 2002, επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσουως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό» φιλμ.

Video Url