Dodo: Η ταινία του Πάνου Κούτρα που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών

Dodo: Η ταινία του Πάνου Κούτρα που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών

Στο 75ο Φεστιβάλ Καννών ο Πάνος Κούτρας συμμετέχει με την ταινία «Dodo». Η υπόθεση του φιλμ και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν.
Η ταινία «Dodo» του Πάνου Κούτρα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ των Καννών στο επίσημο πρόγραμμα Cannes Premier.

«Ένα Ντόντο, είδος πτηνού που εξαφανίστηκε 300 χρόνια πριν, εμφανίζεται στην Αθήνα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας για την οποία η κρίσιμη αντίστροφη μέτρηση του σωτήριου γάμου της κόρης με έναν πλούσιο κληρονόμο έχει ξεκινήσει. Τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου» είναι η υπόθεση της ταινίας «Dodo» του Πάνου Κούτρα.

Το «Dodo» του Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου, έχει ως παραγωγό την Ελένη Κοσσυφίδου, εταιρεία παραγωγής την 100% Synthetic Films Ltd και συμπαραγωγό του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK).

Στην ταινία «Dodo» παίζουν οι Τζομάνα Αλχασάν, Πολύδωρος Βογιατζής, Νίκος Γκέλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Αχμάντ Κοντάρ, Τζεφ Μοντάνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Άκης Σακελλαρίου, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάνος Κούτρας.

Μάρκος Χολέβας (Πρόεδρος ΕΚΚ) για Πάνο Κούτρα: «Αρχίζει να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής κινηματογραφίας»
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δήλωσε σχετικά με την ελληνική παρουσία στις Κάννες: «Είναι χαρά μας που ο Πάνος Κούτρας και οι συνεργάτες του εκπροσωπούν φέτος την ελληνική ταινία στο φεστιβάλ των Καννών τιμώντας τον κινηματογράφο μας.

«Είναι σημαντικό επίσης ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής κινηματογραφίας και ολοένα και περισσότεροι καλλιτεχνικοί συντελεστές και παραγωγοί συμμετέχουν σε σημαντικές διεθνείς συμπαραγωγές».