Σε χαμηλά επίπεδα και φέτος η τηλεθέαση των όσκαρ στις ΗΠΑ, ανέβηκε μετά το χαστούκι του Will Smith

Σε χαμηλά επίπεδα και φέτος η τηλεθέαση των όσκαρ στις ΗΠΑ, ανέβηκε μετά το χαστούκι του Will Smith

Για δεύτερη φορά μετά τα μέσα του 1970 που άρχισαν να μετρούν την τηλεθέαση, οι θεατές δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια.

Αυτό που κάνει αδιάφορη την τηλεθέαση είναι η έλλειψη πια σημαντικών ταινιών στο επίπεδο που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, η έλλειψη νέων μεγάλων σταρ και η επιμονή της ακαδημίας να μοιράζει τα βραβεία έτσι ώστε να ικανοποιήσει όλες τις μειονότητες οι οποίες από μόνες τους, δεν έχουν την δυνατότητα να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τηλεθεατών.

Απλά διάφορες κοινωνικές ομάδες εδώ και μερικά χρόνια έχουν βαλθεί να επιβάλλουν τις απόψεις τους και η πλειοψηφία τους παρακολουθεί και αποφεύγει να αντιδράσει για να μην κατηγορηθεί με διάφορα επίθετα τα οποία δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά όπως λέμε, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Το αστείο είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε και νέες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν κομμάτι της πίττας, ίσως του χρόνου πρέπει να δραστηριοποιηθεί η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ και να απαιτήσει παρουσία στα όσκαρ.

Όσο για το φιάσκο με την συμπεριφορά του Will Smith και την αντίδραση κύκλων στην χώρα μας που πιστεύουν ότι ο άνδρας πρέπει να υπερασπίζεται την γυναίκα, αυτό ισχύει για την Ελλάδα και όχι για την συμπεριφορά των κωμικών οι οποίοι κάνουν το λεγόμενο Standup Comedy και έρχονται στο τραπέζι σου και λένε στην γυναίκα σου πράγματα που πολλοί δεν τολμούν να της τα πουν στην κρεβατοκάμαρα τους, αυτό το ξέρει βέβαια πολύ καλά ο Will Smith ο οποίος είναι πια στην ίδια θέση με τον Sidney Poitier σαν βραβευμένος με όσκαρ, η αντίδραση του λοιπόν ήταν τουλάχιστον περίεργη.

Πάντως μετά το χαστούκι ανέβηκε η τηλεθέαση αφού η είδηση έκανε τον γύρω του διαδικτύου και ξεπέρασε αρκετά τις επιδόσεις που έκανε πέρυσι..

Βέβαια το πράγμα θα έπαιρνε διαφορετικές διαστάσεις αν θύτης και θύμα ανήκαν σε διαφορετικές φυλές.

Κώστας Ζουγρής

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ τα στηρίζουν τα κόμματα και οι επιχειρήσεις που έχουν πάντα σχέση με αυτά. Tο apotis4stis5 το στηρίζει ... η τσέπη μας και η ατελείωτη μέχρι εξάντλησης προσωπική εργασία. Mε μια συνδρομή, από 1-5 ευρώ τον μήνα, από ένα μικρό ποσοστό από εσάς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε και να παραμείνουμε ανεξάρτητοι γράφοντας θέματα που δεν δημιουργούνται για να αρέσουν στους οπαδούς μόνο ενός μουσικού είδους ή ενός κόμματος και σκοπό έχουν την ψυχαγωγία και ενημέρωση. Κάθε εβδομάδα στέλνουμε τα νέα άλμπουμ που επιλέγουμε, όσοι αγαπούν την μουσική, το εκτιμούν.