Οι βασικές υποψηφιότητες για τα όσκαρ, σε 3', ποιες είναι οι προτιμήσεις σας;

Οι βασικές υποψηφιότητες για τα όσκαρ, σε 3', ποιες είναι οι προτιμήσεις σας;

Η ακαδημία θα προσπαθήσει να αναστήσει τον πεθαμένο θεσμό των όσκαρ κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει την πραγματική αιτία που εδώ και αρκετά χρόνια πέφτει σταδιακά το ενδιαφέρον του κόσμου για τον κινηματογράφο.

Αν δεν υπήρχαν τα blockbuster θα μιλάγαμε για την απόλυτη καταστροφή.

Χαμηλής ποιότητας ταινίες, ευαισθησίες που οδηγούν στην δημιουργία ταινιών με συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων με ένα και μόνο σκοπό, να έχουν συμμετοχή όλοι στα πλαίσια της δήθεν δημοκρατίας, γιατί βέβαια η δημοκρατία βασίζεται στην πλειοψηφία και όχι στην μειοψηφία. Τέλος η επικράτηση εταιρειών που έχουν δικές τους πλατφόρμες και παράγουν ταινίες οδηγεί στο μονοπώλιο και στερεί την προώθηση της έκφρασης από τους μικρούς παραγωγούς.

Το ίδιο έχει γίνει και στην μουσική όπου οι 3 μεγάλες εταιρείες ελέγχουν το 80% στις ΗΠΑ, κάποτε το ποσοστό αυτό σπάνια περνούσε το 55%.

Τώρα οι εταιρείες ελέγχουν τις πλατφόρμες, τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ και ο δημοκράτης πολίτης δεν έχει επιλογή αφού βομβαρδίζεται από παντού και μοιραία αποκλείει αυτούς που δεν μπορούν να παίξουν σε ένα στημένο παιχνίδι

Κώστας Ζουγρής