The King and I - The March of the Siamese Children

The King and I - The March of the Siamese Children

Αγαπάμε τα μιούζικαλ από όλες τις εποχές, είναι η όπερα των 100 τελευταίων ετών. Ήταν 1956. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 28 Ιουνίου 1956, την ίδια ημερομηνία το 1902 είχε γεννηθεί ο συνθέτης του Richard Rodgers.

Η ιστορία βασίζεται εν μέρει στα απομνημονεύματα της Anna Leonowens, μιας χήρας που υπηρέτησε ως γκουβερνάντα στα παιδιά του βασιλιά Mongkut του Σιάμ (τώρα Ταϊλάνδη) στις αρχές της δεκαετίας του 1860. Το μιούζικαλ του 1951 διασκευάστηκε σε ταινία το 1956, με πρωταγωνιστή και τους δύο τον Yul Brynner ως τον τίτλο του βασιλιά (είναι ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες).

Ο Βασιλιάς και εγώ έχουν πολλές υπέροχες μουσικές στιγμές. ένα από τα αγαπημένα, είναι το «The March of the Siamese Children» που διαδραματίζεται σχετικά νωρίς στην ιστορία. Η Άννα (Ντέμπορα Κερ) είναι αναστατωμένη που πρέπει να μείνει στο βασιλικό παλάτι δίπλα στο χαρέμι ​​(αντί σε ένα μικρό σπίτι της, όπως της είχαν υποσχεθεί) και είναι στα πρόθυρα να επιστρέψει αμέσως στην Αγγλία. Ωστόσο, πριν φύγει, ο Βασιλιάς επιμένει να γνωρίσει πρώτα η Άννα τα παιδιά του. Αν πάλι θέλει να φύγει αφού τους συναντήσει, δεν θα την σταματήσει.