57 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο της σειράς Star Trek: The Original Series...

55 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο της σειράς Star Trek:The Original Series...

8 Σεπτεμβρίου 1966 το Αμερικανικό δίκτυο NBC (National Broadcasting Company) προβάλει μια νέα σειρά, η οποία έμελε να αλλάξει τα πάντα στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

 

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Star Trek προβλήθηκε στις Η.Π.Α. από το 1966 ως τις 2 Ιουνίου του 1969 και αποτελείτο από 80 επεισόδια. Περιέγραφε τα ταξίδια του διαστημοπλοίου Enterprise, κατά την "πενταετή αποστολή του να ανακαλύψει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να φτάσει θαρραλέα εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ".

 

Πλοίαρχος του σκάφους ήταν ο James T. Kirk, τον υποδυόταν ο William Shatner και πρώτος αξιωματικός ο Mr. Spock (Leonard Nimoy). Συμμετείχαν ακόμη ο γιατρός Leonard McCoy, (Jackson DeForest Kelley), ο Ρώσος πλοηγός Pavel Chekov, (Walter Koenig), ο πηδαλιούχος Hikaru Sulu, (George Takei), η αξιωματικός επικοινωνιών Uhura, (Nichelle Nichols) και ο Σκοτσέζος μηχανικός Montgomery "Scotty" Scott, (James Doohan). Παρά το γεγονός ότι η πρώτη τηλεοπτική σειρά είχε τριετή μόνο διάρκεια, συνέχισε να προβάλλεται στις τηλεοράσεις των Η.Π.Α. και άλλων χωρών επί πολλά χρόνια, δημιουργώντας σταδιακά έναν μύθο.

Ας θυμηθούμε το πρώτο επεισόδιο:

First Episode Opening (The Man Trap)

 

 

 

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_Trap

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_The_Original_Series

https://www.youtube.com

Προσωπικές γνώσεις

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου