Eminem, Duran Duran, Eurythmics, Carly Simon, Dolly Parton κα στο Rock and Roll Hall Of Fame

Eminem, Duran Duran, Eurythmics, Carly Simon, Dolly Parton κα στο Rock and Roll Hall Of Fame

Το Rock and Roll Hall of Fame αποκάλυψε τους καλλιτέχνες που θα ενταχθούν για το 2022: Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Eurythmics, Carly Simon, Lionel Richie και Pat Benatar θα εισαχθούν όλοι κατά τη διάρκεια μιας τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες στις 5 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, οι Judas Priest και Jimmy Jam & Terry Lewis θα τιμηθούν με το Βραβείο Μουσικής Αριστείας του Rock & Roll Hall of Fame, ενώ ο Χάρι Μπελαφόντε και η Ελίζαμπεθ Κότεν θα λάβουν το βραβείο Early Influence. Ο Jimmy Iovine και η ιδρύτρια της Sugarhill Records, Sylvia Robinson, είναι οι φετινοί αποδέκτες του βραβείου Ahmet Ertegun, το οποίο τιμά τους μη ερμηνευτές επαγγελματίες του κλάδου.

Μια επιτροπή 1.200 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας, αννάμεσα στους οποίους είναι κια ο Γιάννης Πετρίδης, καθώς και μια ψηφοφορία θαυμαστών, καθόρισε τη φετινή λίστα Rock and Roll Hall of Fame. Για να είναι επιλέξιμος, η πρώτη ηχογράφηση ενός υποψήφιου πρέπει να έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον πριν από 25 χρόνια. Μεταξύ της φετινής τάξης, ο Eminem είναι ο μόνος καλλιτέχνης που εισήχθη στο πρώτο έτος της επιλεξιμότητας.

Μεταξύ των φιναλίστ της χρονιάς που θα πρέπει να περιμένουν άλλον έναν χρόνο για πιθανή καταχώριση: Rage Against the Machine, A Tribe Called Quest, Beck, DEVO, Kate Bush, Fela Kuti, MC5, New York Dolls και Dionne Warwick.