Ζελένσκι: Δίνει απαντήσεις για τους Αζόφ στη Βουλή – Ναζί είναι οι Ρώσοι»

Στο μυαλό του Πούτιν και ο Ζελένσκι σε αναζήτηση λύσης

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι στιγμής.

Κάνοντας μια αναδρομή, είπε πως από το 2014 ξεκίνησε αυτό που γίνεται σήμερα με την προσάρτηση της Κριμαίας, και πως οι κυρώσεις τότε της ΕΕ ήταν λίγες και δεν έφταναν για να τα αποτρέψουν όσα αυτά.

Για τους στρατιώτες Αζόφ στην ελληνική Βουλή
Σχετικά με τους στρατιώτες του Αζόφ που μίλησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, για τους οποίους οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ο Ζελένσκι είπε πως «οι Αζόφ ήταν εθελοντές που πολεμούν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό και πλέον αποτελούν μέρος του».

Όπως είπε «αρχικά ήταν εθελοντές που είχαν τη νεοναζιστική ιδεολογία, κάποια παρέμειναν στο στρατιωτικό σκέλος και κάποιοι έγιναν πολιτικοί. Όσοι παρέμειναν στρατιώτες, είναι μέρος του στρατού της Ουκρανίας πλέον».

«Είναι υπερασπιστές της Ουκρανίας, όπως κάνουν στην Μαριούπολη, στην οποία πολεμούν κι άλλοι. Επίσης ανέφερε πως άτομα με τέτοια ιδεολογία και τρόπο ζωής υπάρχουν στα κράτη όλου του κόσμου» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ναζί θεωρεί τους Ρώσους στρατιώτες «με αυτά που πράττουν στο κράτος μας».