Μητσοτάκης:  Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου - Η ανακοίνωση

Μητσοτάκης:  Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου - Η ανακοίνωση

Ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Μαΐου στα 713 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Πρόκειται για αύξηση 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021. Έτσι, ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον στα 713 ευρώ από 663 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί μετά από απόφαση της κυβέρνησης κατά 2% από την 1.1.2022.

«Οι πληγές της 10ετούς οικονομικής κρίσης δεν έχουν επουλωθεί. Από την 1η Μαΐου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα. Έτσι, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 713 ευρώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ είναι μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης. Μάλιστα, τόνισε ότι κύριο μέλημά του είναι να μην διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή, «αλλά και να μην υπονομευθούν, από άστοχες κινήσεις, όσα μαζί καταφέραμε έως τώρα».

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους. Οφείλω να σημειώσω πως η πρωτοβουλία μας αυτή αγγίζει τα απώτατα όρια της οικονομίας.

Επιπλέον, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οικονομίας και πάνω από όλα στους Έλληνες εργαζόμενους και διαμήνυσε: «Ανάπτυξη για όλους ήταν εξαρχής η υπόσχεσή μας. Και αυτόν το στόχο υπηρετεί η πολιτική μας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να τον πετύχουμε».

Η μεταβολή στον κατώτατο μισθό αυξάνει και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ κάθε μήνα.