Έπαθα την πλάκα της ζωής μου, αντιπολεμική συναυλία στο σύνταγμα κι ύστερα ξύπνησα

Έπαθα την πλάκα της ζωής μου, αντιπολεμική συναυλία στο σύνταγμα κι ύστερα ξύπνησα

Διάβασα κάπου ότι η Νατάσα Μποφίλιου θα πάρει μέρος σε αντιπολεμική εκδήλωση στο σύνταγμα και λέω, λες; για να ψάξω ποιοι άλλοι θα είναι.

Στην αρχή έπεσα σ'αυτό που επειδή τα χόρτα δεν ξέρουν να διαβάζουν η ανακοίνωση δεν γράφει πουθενά την λέξη Ουκρανία και Ρωσία

Μαζικές αντιπολεμικές δράσεις τη Δευτέρα
Στην Αθήνα, αντιπολεμική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου στη 1.30 μ.μ.

Μάλλον θα έγιναν Κινεζόφιλοι

foitantipol

Με αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μάρτη, μαθητές και φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μήνυμα: Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί!
Στην Αθήνα, κάνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. με την Νατάσα Μποφίλιου, την Βιολέτα Ικαρη και άλλους καλλιτέχνες, φοιτητικά και μαθητικά συγκροτήματα, με σύνθημα: «Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο... πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν!» (Γ. Ρίτσος). Καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη 1.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μαθητές και φοιτητές συνεχίζουν την πολύμορφη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις συγκεντρώσεις την ερχόμενη Δευτέρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την 1η Μάρτη, καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τα 5μελή και τα 15μελή τους, εδώ και μέρες δείχνουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, σχηματίζουν αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια, φτιάχνουν πανό και κολάζ, οργανώνουν καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο. Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές σήμερα Παρασκευή σε μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο, μέσα σε κάθε σχολείο.

Διαβάζοντας αυτό λέω ας ψάξω λίγο περισσότερο και με πάει εδώ: έπαθα πλάκα με την πρώτη ματιά, το μάτι μου πήγε στην Δευτέρα

Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία

Διοργανώνεται από την "Πρωτοβουλία Πολιτών 1ης Μαρτίου" και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες
"Οι λαοί των Βαλκανίων και της Ευρώπης ενωμένοι είναι η μόνη δύναμη ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ", επισημαίνουν στο ψήφισμά τους
"Οχι στον πόλεμο, όχι στην ισοπέδωση πολιτισμών, όχι στην οικολογική καταστροφή, όχι στα "ναι" της υποταγής", δηλώνουν, προσκαλώντας στο μεγάλο μουσικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Δευτέρας (7μ.μ.), στην πλατεία Συντάγματος.Περισσότεροι από εκατό καλλιτέχνες (τραγουδιστές, συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, εικαστικοί καλλιτέχνες) θα συμμετέχουν στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, που διοργανώνει η "Πρωτοβουλία Πολιτών 1ης Μαρτίου",στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που πριν δύο μήνες, περίπου, είχε πραγματοποιήσει το μουσικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον κουρδικό λαό. Την ίδια ώρα ανάλογες συναυλίες θα πραγματοποιούνται στο Βελιγράδι (πλατεία Δημοκρατίας) και τη Ρώμη,δημιουργώντας μια μουσική γέφυρα ειρήνης, μια μεγάλη ασπίδα κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Στη συναυλία της Αθήνας, που θα έχει διάρκεια τέσσερις, περίπου, ώρες, μέχρι χτες το απόγευμα (ο κατάλογος συμμετοχών συνεχώς διευρύνεται) είχαν δηλώσει συμμετοχή οι:

"Ακτιβ Μέμπερ","Αέρα Πατέρα",Χάρις Αλεξίου,Λένα Αλκαίου,Γεράσιμος Ανδρεάτος,Γιώργος Ανδρέου,"Ανεμος","Απουριμάκ",Ελευθερία Αρβανιτάκη,Αννα Βαγενά,Νένα Βενετσάνου,Γεωργία Βελιβασάκη,Καλλιόπη Βέτα,Παντελής Βούλγαρης,Δήμητρα Γαλάνη,Βαγγέλης Γερμανός,Κάτια Γέρου,Φοίβος Δεληβοριάς,Γιώργος Δημητριάδης και "Μικροί Ηρωες",Ελένη Δήμου,"Διάφανα Κρίνα","Δραπέτες","Ενδελέχεια","Ενοχο Λα",Σταύρος Ζαλμάς,Πέμυ Ζούνη,Μίκης Θεοδωράκης,Κώστας Θωμαϊδης,Αλκίνοος Ιωαννίδης,Ειρήνη Ιγγλέση,Κώστας Καζάκος,Βασίλης Καζούλης,Μελίνα Κανά,Ειρήνη Καραγιάννη,Παρασκευάς Καρασούλος,Κυριάκος Κατζουράκης,Λουκιανός Κηλαηδόνης,Γιώργος Κιμούλης,"Κινούμενα Σχέδια",Μαριανίνα Κριεζή,Σταύρος Κουγιουμτζής,Γιάννης Κούτρας,Γιώργος Λαζάνης,Λάκης Λαζόπουλος,Μανώλης Λιδάκης,Λουδοβίκος των Ανωγείων,"Μάτζικ ντε Σπελ",Νότης Μαυρουδής,Αφροδίτη Μάνου,Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,Δημήτρης Μητροπάνος,Θάνος Μικρούτσικος,Βίκυ Μοσχολιού,Μουσικό γκρουπ Αλβανών καλλιτεχνών,Αναστασία Μουτσάτσου,Θέμις Μπαζάκα,Γκόραν Μπρέγκοβιτς,Λίνα Νικολακοπούλου,Κρινιώ Νικολάου,Γιάννης Νικολάου,Χρήστος Νικολόπουλος,Γιώργος Νταλάρας,Αννα Παναγιωτοπούλου,"PAX ROMANA",Βασίλης Παπακωνσταντίνου,Μίρκα Παπακωνσταντίνου,Ελλη Πασπαλά,Μίλτος Πασχαλίδης,Ορφέας Περίδης,Ρένη Πιττακή,Φίλιππος Πλακιάς,Νίκος Πορτοκάλογλου,Διονύσης Τσακνής,Ελένη Τσαλιγοπούλου,Τάνια Τσανακλίδου,"Υπόγεια Ρεύματα",Μανώλης Φάμελλος,"Φόβοι του Πρίγκιπα" και Μάριος Φραγκούλης.

Μετά βέβαια είδα ότι αφορούσε το 1999 και ξύπνησα.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Μπράβο πάντως στην Νατάσα, στον Νταλάρα και στους λίγους που πήραν θέση για την Ρώσικη εισβολή και δεν κάνουν το κορόιδο