Ποιος θα βγει κερδισμένος από την πρόταση δυσπιστίας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος θα βγει κερδισμένος από την πρόταση δυσπιστίας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στην ουσία όλη η φασαρία είναι για να βγαίνει το μεροκάματο και να δικαιολογούν τα κόμματα την ύπαρξη τους, όμως στην πολιτική η κάθε κίνηση μπορεί να έχει την σημασία της και μερικές φορές το κέρδος δεν είναι αυτό που επιδιώκει το κάθε κόμμα με την όποια κίνηση του.

Δεν εξετάζουμε βέβαια αν επί της ουσίας έχει δίκιο που δυσπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της κυβέρνησης, αυτός που θα το κρίνει αυτό είναι ο Ελληνικός λαός στις επόμενες και αν θέλετε και μεθεπόμενες εκλογές.

Όμως η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση γιατί ακόμα και αν ψηφίσουν υπέρ της πρότασης βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος, μετά θα γίνει άλλη ψηφοφορία για το αν θα συνεχίσει να κυβερνά, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Ο μόνος κερδισμένος νομίζω ότι είναι ο Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ που από το περιθώριο θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει, χωρίς καμία επίπτωση, ότι είναι εναντίον της ΝΔ κάτι που δεν το εμποδίζει αύριο, αν έχει σημασία η ψήφος του να ψηφίσει το αντίθετο και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε μία κρίσιμη ψηφοφορία για την επιβίωση της.

Κι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έδινε ψήφο υπέρ της κυβέρνησης, πράγμα που αν έκανε θα ήταν εντελώς τρελό γιατί οι ΠΑΣΟΚΟΙ παραμένουν κορυφαίοι ρυθμιστές στα εκλογικά πράγματα της χώρας, σαν ψηφοφόροι. Είπαμε, όλοι οι Έλληνες είναι ΠΑΣΟΚ, δηλαδή θυμούνται και θέλουν τα καλά από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα τους τα παρέχει, αυτό έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και αυτό το έριξε όταν δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο έργο λόγω της οικονομίας.

Είδα χθες το βράδυ για 5' την συζήτηση, ήταν περίπου 20 άτομα στην αίθουσα, τέτοιο δούλεμα που μας κάνουν, όλα τα κόμματα, είναι για γέλια και για κλάματα και δικαιώνουν απόλυτα το τραγούδι του Μηλιώκα.

Πάντα υπάρχει θεωρητικά η πιθανότητα του να ανατραπεί η κυβέρνηση και να έχουμε επανάληψη σε αυτό που συνέβη στον πατέρα του Κυριάκου και να οδηγηθούμε σε εκλογές, το θέμα είναι πότε θέλει να τις κάνει ο Κυριάκος, τον Απρίλιο, τον Μάιο, το καλοκαίρι; θα δείξει και θα έχει την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την εξουσία.

Κώστας Ζουγρής