Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν οι αριθμοί γράφουν την Ιστορία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν οι αριθμοί γράφουν την Ιστορία

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους φετινούς τελικούς του NBA ήταν καταλυτική και η «παράστασή» του καθ΄ όλη τη διάρκειά τους μοναδική.

Ο «Giannis» ήταν, κυριολεκτικά όμως, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως αποδεικνύει και η ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη (MVP) των τελικών.

1/21
Οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Φοίνιξ Σανς
Ακολουθούν μερικά από τα (μεγάλα) επιτεύγματά του:

Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε μία σειρά των NBA Finals με +30 πόντους, +10 ριμπάουντ, +5 ασίστ και σούταρε με ποσοστό καλύτερο του 60% στα σουτ. Ο Γιάννης έκλεισε την σειρά με τους Σανς έχοντας 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 1,2 μπλοκ μ.ο. με 61.8% στα σουτ.

Είναι ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που έκλεισε σειρά των NBA Finals έχοντας +30 πόντους, +10 ριμπάουντ, +5 ασίστ, +1 κλέψιμο και +1 κόψιμο μέσο όρο, σουτάροντας με ποσοστό καλύτερο του 50% στα σουτ.

Είναι ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια που είχε σε δύο διαφορετικά παιχνίδια +20 πόντους σε ένα δωδεκάλεπτο (από 20 στην τρίτη περίοδο του δεύτερου και του έκτου αγώνα)
Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.

Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.

Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.
Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.

Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/17)

Είναι ένας από τρεις Ευρωπαίους (Τόνο Πάρκερ, Ντιρκ Νοβίτσκι οι άλλοι δύο) που έχουν κατακτήσει MVP των τελικών και ένας από συνολικά πέντε μη Αμερικανούς.
Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε ματς των τελικών που κρίνει τον τίτλο.

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

Naftemporiki.gr