Την Α. Λινού πρότεινε ο Α. Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Την Α. Λινού πρότεινε ο Α. Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Παρά την άρνηση του πρωθυπουργού να συναινέσει στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξη Τσίπρας επανέλαβε την θέση του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, εκτοξεύοντας σφοδρή επίθεση προς τον Βασίλη Κικίλια, αλλά και αφήνοντας αιχμές προς τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, πρότεινε την καθηγήτρια ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού για τη θέση του υπουργού Υγείας επισημαίνοντας ότι «ήταν πάντα παρούσα στο θέμα της κρίσης» και θέτοντας σε αντιπαραβολή το παράδειγμα του Βασίλη Κικίλια.

Τον χαρακτήρισε ως τον υπουργό Υγείας που ήταν παντελώς απών εδώ και οκτώ μήνες και εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες για να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση.

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα με εσάς, κ. Κικίλια, η κατάσταση σας ξεπέρασε. ‘Ίσως θα έπρεπε να σας είχαν κάνει υπουργό Αθλητισμού, καλύτερος θα ήσασταν από τον Αυγενάκη».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να πετάξει και καρφιά προς τον Σωτήρη Τσιόδρα λέγοντας ότι «δεν είναι ο μοναδικός επιστήμονας στη χώρα. Άνθρωπος είναι και κάνει και λάθη, όλοι κάνουμε λάθη».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να υπενθυμίζει και την άστοχη, όπως αποδείχθηκε, δήλωση του κ. Τσιόδρα τον Σεπτέμβριο ότι «στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε εδώ φαίνεται δεν το πήραμε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα δεν πάει».

Πηγή: Η Εφημερίδα των συντακτών