Ο Τραμπ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έβγαλε τη μάσκα και είπε στους Αμερικανούς να βγουν έξω!

Ο Τραμπ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έβγαλε τη μάσκα και είπε στους Αμερικανούς να βγουν έξω!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγήκε πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό και παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στον Λευκό Οίκο σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές.

Ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».