Σχολεία: Όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα παίρνουν απουσία στην υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Σχολεία: Όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα παίρνουν απουσία στην υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Μιλώντας στο MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία.

Αναφερόμενη στις καταλήψεις, η υπουργός τόνισε ότι δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία. Τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών: «Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η ίδια είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων. Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.