Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας – 35 κρούσματα σε 70 τεστ

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας – 35 κρούσματα σε 70 τεστ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης καθώς σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διενεργήθηκαν τεστ κορωνοϊού βρέθηκαν 35 θετικά δείγματα σε σύνολο 70 δειγμάτων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και ενώ στο σημείο σπεύδουν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η δομή ελέγχθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο χωρίς όμως να εντοπιστεί τότε κάποιο κρούσμα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των γηροκομείων να τηρούν αυστηρά τους κανόνες για την προστασία των ηλικιωμένων. «Δεν θέλουμε να δούμε τις εικόνες που είδαμε στην Ευρώπη με τους θανάτους στα γηροκομεία» τόνισε και σημείωσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.

Σε ερώτηση για το εάν τηρόύνταν τα μέτρα από τους υπευθύνους του γηροκομείου, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι θα αναμένει την έκθεση των ειδικών πριν τοποθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων οι οποίοι ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.