Ό,τι έγινε έγινε, ας μας πει η κυβέρνηση τι θα έχει κάνει στην υγεία μέχρι τον Μάιο

Ό,τι έγινε έγινε, ας μας πει η κυβέρνηση τι θα έχει κάνει στην υγεία μέχρι τον Μάιο

Ο κλάδος της υγείας έχει υποστεί καταστροφή με τα μνημόνια, κάποτε όλοι όσοι είχαν σχέση με την υγεία ζούσαν στην πλειοψηφία τους μία πολύ καλή ζωή, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακευτικές, προμηθευτές, όλοι ταξίδευαν από το σπίτι τους στον παράδεισο και αντίστροφα.

Από αυτούς επέζησαν βέβαια οι φαρμακευτικές, μπορεί να βγήκαν και κερδισμένες, αφού μειώθηκαν ορισμένα έξοδα, οι γιατροί έπαθαν μία μείωση, έστω μικρότερη από όσο υποθέτει κανείς χάρις στον ιδιαίτερο τρόπο που χειρίζονται τα οικονομικά τους, ενώ όσοι έχουν σχέση με δημόσια νοσοκομεία, μοιραία προσαρμόσθηκαν σε μία νέα κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνει στην υγεία η κυβέρνηση, πολλά, πρώτα να βρει τρόπο να έχει εύκολη πρόσβαση στην υγεία ο κάθε πολίτης.

Να αγοράσει επιτέλους τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα νοσοκομεία με σωστή αξιολόγηση, όχι σαβούρα επειδή είναι φτηνή, μειοδοτεί στους; διαγωνισμούς και σε μερικούς μήνες είναι για πέταμα.

Οι ΜΕΘ πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 4000 να μην έχει φόβο ο πολίτης ότι θα πεθάνει αν αρρωστήσει.

Αυτές οι μονάδες θέλουν προσωπικό βέβαια, ας τα βάλει κάτω και ας αρχίσουν επιτέλους να γίνονται σωστά οι προσλήψεις, όχι να γεμίζουν τα γραφεία για να εξυπηρετούμε τους κομματικούς φίλους μας και δεν μιλάω για την τωρινή κυβέρνηση, όλες το ίδιο κάνουν.

Μιλάω με διάφορους και μου λένε, θα αλλάξει η χώρα, σιγά μην αλλάξει, τι θα κάνει τον πιτσιρικά να μην βάζει τα πόδια του στο απέναντι κάθισμα του τρένου ή λεωφορείου, τον νεαρό πατέρα ή μητέρα να μην βάζει το δίχρονο παιδί του στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου του και πολλά άλλα.

Κώστας Ζουγρής