Αργά ή γρήγορα μπορεί να έλθουμε αντιμέτωποι με τον ιό, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Αργά ή γρήγορα μπορεί να έλθουμε αντιμέτωποι με τον ιό, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Υπερτασικοί οι 3 στους 4 ασθενείς

Ο κορωνοϊός Covid-19 κόστισε τη ζωή κυρίως ανθρώπων με επιβαρυμένη κατάσταση υγείας. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από εννέα στους δέκα έπασχαν από τουλάχιστον ένα χρόνιο νόσημα. Αυτό με την υψηλότερη συχνότητα απ’ όλα, δε, ήταν η υπέρταση.

Αναλυτικά:

-Το 15,5% των θανόντων είχαν ένα ή κανένα υποκείμενο, χρόνιο πρόβλημα υγείας.

-Το 18,3% είχαν δύο χρόνια προβλήματα υγείας

-Το 67,2% είχαν τρία ή περισσότερα χρόνια προβλήματα υγείας.

Κατά μέσον όρο, οι ασθενείς που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή είχαν 3,4 συνοδά προβλήματα υγείας! Τα πιο συχνά συνοδά νοσήματα στους ασθενείς αυτούς ήταν:

-Υπέρταση (έπασχε το 74,6% των θυμάτων)

-Ισχαιμική καρδιοπάθεια (έπασχε το 70,4% των νεκρών)

-Σακχαρώδης διαβήτης (έπασχε το 33,8%).

Ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων

Ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων έως την εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν 5 ημέρες. Ο μέσος χρόνος μεταξύ της νοσηλείας και του θανάτου ήταν 4 ημέρες.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι παραμένουν οι πιο ευάλωτοι έναντι στον κορωνοϊό Covid-19
Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο κορωνοϊός Covid-19 είναι ιδιαιτέρως απειλητικός για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει το ISS.

«Αν και τα ευρήματά μας είναι προκαταρκτικά, επιβεβαιώνουν τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του ISS Silvio Brusaferro. «Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με επιβαρυμένη κατάσταση υγείας κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους να χάσουν τη ζωή τους. Πρόκειται για ευάλωτους ανθρώπους, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».