Έρρικα Μπρόγιερ, έγιναν όλα τόσο ξαφνικά, νικήθηκε από την αρρώστια μέσα σε 1 μήνα

Έρρικα Μπρόγιερ, έγιναν όλα τόσο ξαφνικά, νικήθηκε από την αρρώστια μέσα σε 1 μήνα

Έγιναν όλα τόσο ξαφνικά και γρήγορα που οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη την ξαφνική απώλεια της Έρρικας Μπρόγιερ

Μόλις στις 8 Δεκεμβρίου η Έρρικα Μπρόγιερ είχε αιφνιδιαστικά σταματήσει να εμφανίζεται στο θεάτρο Broadway όπου είχε επιστρέψει στη σκηνή σε μία guest εμφάνιση, στη θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής «Παριζιάνας». Οι πληροφορίες τότε δεν ήταν ανησυχητικές για την υγεία της, σύντομα όμως οι εξετάσεις έδειξαν ότι η αρρώστια κάλπαζε.

Όσοι γνώριζαν την κατάσταση της υγείας της δεν ήταν πλέον καθόλου αισιόδοξοι τις τελευταίες μέρες, αλλά με διακριτικότητα δεν επεδίωκαν να γίνουν γνωστές οι δυσάρεστες λεπτομέρειες. Τελικά το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο...

Η αγαπημένη τραγουδίστρια-χορεύτρια και ηθοποιός που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας μέσα από τις θρυλικές σκηνές του ελληνικού κινυηματογράφου, άφησε την τελευταία της πνοή στα 77 της χρόνια, ύστερα από σύντομη αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), η Έρρικα όμως όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για να κάνουν καριέρα. Οι δυο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961, ενώ ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία "Όταν λείπει η γάτα" του Αλέκου Σακελλάριου. Η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε το 1965 τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησαν και μία κόρη, την Σάντρα. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα