Στο σφυρί τα αντικείμενα της αδερφής της Τζάκι Ωνάση

Στο σφυρί τα αντικείμενα της αδερφής της Τζάκι Ωνάση

Η προσωπική συλλογή του ειδώλου το στυλ και πρώην πριγκίπισσας, Λι Ράτζιβιλ θα πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο οίκος δημοπρασιών θα διοργανώσει αρχικά έκθεση και στη συνέχεια πώληση των έργων τέχνης και σπάνιων αναμνηστικών της Λι Ράτζιβιλ, ή Καρολάιν Λι Μπουβιέ, αδελφής της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Christie's, «η συλλογή αποτελείται από έργα τέχνης και διακόσμησης από τις κατοικίες της στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, καθώς και βιβλία, κοσμήματα, φωτογραφίες και αναμνηστικά».

Η Λι Ράτζιβιλ ήταν ένα από τα διασημότερα πρόσωπα του διεθνούς τζετ σετ και μούσα πολλών προσωπικοτήτων του πολιτισμού του 20ου αιώνα, Τρούμαν Καπότε, Άντι Γουόρχολ, Πίτερ Μπίαρντ, Σοφία Κόπολα, Τζόρτζιο Αρμάνι, Μάρκ Τζέικομπς και The Rolling Stones.

Τη Λι Ράτζιβιλ θυμούνται όλοι όσοι την γνώριζαν ως σύμβολο κομψότητας με μία συναρπαστική ιστορία ζωής, δήλωσε ο Μαρκ Πόρτερ, προεδρεύων του οίκου Christie’s Americas.

H Λι Ράτζιβιλ παντρεύτηκε Πολωνό ευγενή, τον πρίγκιπα Στανισλάς Ράτζιβιλ, ο οποίος ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερος της και με τον οποίον απέκτησε δύο παιδιά. Ήταν ο δεύτερος από τους τρεις γάμους της. Το 1953 παντρεύτηκε τον εκδότη Μάικλ Κάνφιλντ και ο τελευταίος της σύζυγος, με τον οποίο χώρισαν, ήταν ο σκηνοθέτης και χορογράφος Χέρμπερτ Ρος.

Ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, αλλά και ηθοποιός, παρακολούθησε μαθήματα στη Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου, αλλά οι κριτικές για τις ικανότητες της στην υποκριτική δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές. Δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με την αδερφή της και αρκετές φορές ήρθαν σε ρήξεις λόγω αντιζηλίας, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

Η Λι Ράτζιβιλ πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο στην οικία της, στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 85 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: REUTERS