Μια ξεχωριστή βραδιά με Ξαρχάκο, Γαλάνη και Μυτακίδη (B.D. Foxmoor)

Μια ξεχωριστή βραδιά με Ξαρχάκο, Γαλάνη και Μυτακίδη (B.D. Foxmoor)

Είναι μία συνάντηση που όσοι τυχεροί την παρακολουθήσουν θα την θυμούνται για πολύ καιρό, ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ στο Gazarte.

Τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη έρχονται από το παρελθόν σε μία απόλυτα σύγχρονη μορφή με τις ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, για να συνειδητοποιήσουμε ότι πράγματι είναι αθάνατα.

Ήταν σαν να παρακολουθούσα μια υψηλού επιπέδου παράσταση-συναυλία που συγκρίνεται με μερικές από τις καλύτερες που έχω δει σε διεθνές επίπεδο.

Είμαι σίγουρος ότι αν αυτό το πρόγραμμα το είχα δει στις δεκαετίες του '80 ή του ΄90 θα είχα πείσει τον Peter Gabriel ή τον David Byrne να το κυκλοφορούσαν στην Real World ή την Luaka Bop, και όχι μόνο αυτό, αλλά η παράσταση που είδα στέκεται άνετα σε εκείνα τα ανάλογα φεστιβάλ, αλλά και σήμερα ακόμα στην Νέα Υόρκη ή το Βερολίνο, όχι μόνο για το Ελληνικό κοινό, αλλά και για το διεθνές.

Είναι κρίμα που τα νεότερα παιδιά ψάχνουν για ενδιαφέροντα εναλλακτικά ακούσματα στις πιο απίθανες χώρες, ενώ ένα μία από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας

Θέλω να σταθώ στους εξαιρετικούς μουσικούς της ορχήστρας και στον τέλειο ήχο.

Γιάννης Πετρίδης