Η οικονομική κρίση διαλύει τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο και ενδεχομένως τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ

Η οικονομική κρίση διαλύει τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο και ενδεχομένως τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ

Στον Παναθηναϊκό είναι φανερή εδώ και χρόνια η έλλειψη χρημάτων και πραγματικά απορούμε γιατί οι νυν ιδιοκτήτες ανακατεύτηκαν σε μια ιστορία που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν και ξεφτιλίζουν συνέχεια ένα ιστορικό σύλλογο που μπορεί τυπικά να τους ανήκει ιδιοκτησιακά, αλλά δεν τους ανήκει η ιστορία του.

Έχει καταντήσει αστείο ένας σύλλογος του μεγέθους του Παναθηναϊκού να διασύρεται συχνά από την εισβολή οπαδών και την ρίψη αντικειμένων στους αγώνες με τις μεγάλες ομάδες και να διατηρείτε στην Α' κατηγορία από την ευσπλαχνία του αιώνιου αντιπάλου του.

Το μόνο που θύμιζε τον παλιό Παναθηναϊκό ήταν το Ολυμπιακό στάδιο, τα χθεσινά επεισόδια όμως δεν θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν, αλλά αγώνες σε τριτοκοσμικές χώρες.

Οικονομικά δείχνουν να είναι και τα προβλήματα στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού αφού τα δύο αδέλφια έχουν οικογενειακή αντιπαράθεση που ενδεχομένως θα τους στοιχίσει οικονομικά.

Γενικά η συνεχιζόμενη κρίση δείχνει να διαλύει τα πάντα, αντί να απομακρύνεται, ειδικά στον αθλητισμό έχουμε επιστρέψει στην δεκαετία του '50.

Κώστας Ζουγρής