Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC για τον άντρα που χρησιμοποίησε τον HIV ως όπλο

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC για τον άντρα που χρησιμοποίησε τον HIV ως όπλο

«Φως» στην υπόθεση του Ντάριλ Ρόου, ενός κομμωτή ο οποίος ήταν φορέας του HIV που μόλυνε σκόπιμα τους συντρόφους το, ρίχνει ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Ο άντρας που χρησιμοποίησε τον HIV ως όπλο».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του Ρόου ο οποίος φέρεται να ξεκίνησε μία εκστρατεία εκδίκησης εναντίον της ομοφυλοφιλικής κοινότητας αφού διαγνώστηκε από τον ιό, μέσα από μία εφαρμογή γνωριμιών.

Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σκόπιμη μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους λαμβάνοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης τον Απρίλιο του 2018. Μάλιστα ο ίδιος είχε αρνηθεί να λάβει θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα.

Σύμφωνα με ένα από τα θύματα του, αρχικά ο Ρόου εμφανιζόταν στις συζητήσεις του ανένδοτος για τη χρήση του πρφυλακτικού και δεν του είπε ότι πείραξε το προφυλακτικό παρά μόνο αρκετές εβδομάδες αφού συνεβρέθηκαν ερωτικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού κοιμήθηκαν μαζί τα πράγματα άρχισαν να γίνονται περίεργα και ο κομμωτής απέκτησε απέναντί του μία προσβλητική και κτητική συμπεριφορά η οποία εκφραζόταν και μέσω των μηνυμάτων στο WhatsApp.

Τελικά, ο Λένι έμαθε την αλήθεια όταν προσπάθησε να τον μπλοκάρει. Τότε ο Ρόου του τηλεφώνησε και του είπε: «Θα καείς… Είσαι ηλίθιος. Έσκισα το προφυλακτικό. Σε μόλυνα».

Η υπόθεση άρχιζε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις όταν μία νοσοκόμα ενημέρωσε τον Λένι για άλλα τέσσερα πανομοιότυπα περιστατικά.

Ο Ρόου ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία της Σκωτίας η οποία είχε ανακαλύψει ότι ο νεαρός είχε βάλει στο στόχαστρό του εκατοντάδες άντρες σε εφαρμογές γνωριμιών με αποτέλεσμα να εκδώσει προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία.

Μέχρι σήμερα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά με πόσους άντρες έκανε σεξ ο Ντάριλ Ρόου από το διάστημα που έγινε φορέας του ιού.

«Θα ήθελα να πω στους άντρες στη Σκωτία και στην Αγγλία ότι λυπάμαι πραγματικά για τη συμπεριφορά μου, επειδή ήμουν τόσο απερίσκεπτος. Το βασικότερο είναι ότι ελπίζω ότι θα μπορέσουν να με συγχωρήσουν μια μέρα και θα προσπαθήσουν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή και να το αφήσουν πίσω τους» δηλώνει μέσα από τη φυλακή ο Ρόου.