Champions League: Κληρώθηκαν τα ζευγάρια των «8» με ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Γιουνάιτεντ

Champions League: Κληρώθηκαν τα ζευγάρια των «8» με ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Γιουνάιτεντ

Εκτός τον αγώνα των «Μπλαουγκράνα» με την Γιουνάιτεντ, ξεχωρίζει επίσης ο «βρετανικός εμφύλιος», αφού Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκαν αντιμέτωπες
Τέσσερις πολλά υποσχόμενα ζευγάρια βγήκαν από την κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ για την φάση των «8», με το Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ να τραβά τα περισσότερα βλέμματα.

Όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο θα ακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκτός τον αγώνα των «Μπλαουγκράνα» με την Γιουνάιτεντ, ξεχωρίζει επίσης ο «βρετανικός εμφύλιος», αφού Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκαν αντιμέτωπες. Για την Γιουβέντους και την Λίβερπουλ προβλέπεται μια ελαφρώς πιο εύκολη δοκιμασία, αφού η πρώτη κληρώθηκε με τον Αίαντα και η δεύτερη με την Πόρτο.

Αναλυτικά τα ζεύγη:

Άγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)
Τότεναμ (Αγγλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Οι πρώτοι αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν στις 9-10 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 16 και 17 του ίδιου μηνός.

Οι ημιτελικοί
Από την κλήρωση για το πώς θα διασταυρωθούν οι νικητές της φάσης των 8 στα ημιτελικά προέκυψε ότι ο νικητής του ζευγαριού Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι θα διασταυρωθεί με τον νικητή του αγώνα Άγιαξ-Γιουβέντους και ο νικητής του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Λίβερπουλ-Πόρτο.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος