Απροσδόκητα αποτελέσματα στο Europa League, κύπελλο των εκπλήξεων

Απροσδόκητα αποτελέσματα στο Europa League, κύπελλο των εκπλήξεων

Η Σλάβια Πράγας έκανε την έκπληξη στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας τη Σεβίλη, που ήταν από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Τσέχοι νίκησαν στην παράταση με 4-3 (15΄ Νγκαντέου-Νγκατζούι, 47΄ πεν. Σούτσεκ, 102΄ Φαν Μπούρεν, 119΄ Τραορέ - 44΄ πεν. Μπεν Γεντέρ, 54΄ Ελ Χαντάντι, 98΄ Βάσκεθ) τους Ισπανούς και πέρασαν, καθώς είχαν φύγει ισόπαλοι (2-2) από την Ανδαλουσία.

Πρόκριση στην παράταση πήρε και η Μπενφίκα απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες είχαν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 και ο Ζόνας στο 71΄ ισοφάρισε το σκορ της ήττας των Λουζιτανών, στο κατάμεστο «Ντα Λουζ».

Στο επιπλέον ημίωρο οι Πορτογάλοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ, με τον Φερέιρα στο 94΄ και τον Γκριμάλδο στο 105΄ για το τελικό 3-0, κι ενώ στο 104΄ είχε αποβληθεί ο Στογιάνοβιτς της Ντιναμό με δύο κάρτες στην ίδια φάση.

O Ανδρέας Σάμαρης έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων, ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν και πάλι βασικός κάτω από τα δοκάρια των «αετών» της Λισαβόνας.

Μπροστά σε 14.000 οπαδούς της που έδωσαν βροντερό παρόν στο «Μεάτσα», η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέτυχε μεγάλη πρόκριση εις βάρος της Ίντερ.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, η γερμανική ομάδα επικράτησε με 1-0 στην Ιταλία με γκολ του Γιόβιτς στο 5ο λεπτό και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Με τον Ομπαμεγιάνγκ σε μεγάλο βράδυ η Άρσεναλ ανέτρεψε το εις βάρος 1-3 της Γααλλίας από τη Ρεν, της οποίας επιβλήθηκε 3-0 (5΄,72΄ Ομπαμεγιάνγκ, 15΄ Μέιτλαντ-Νάιλς) στο «Εμιρέιτς».

Στο «Μαδριγάλ», η ρεβάνς ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το 3-1 των Ισπανών στη Ρωσία. Το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 2-1 (29΄ Μορένο, 47΄ Μπάκα - 90΄+1 Ιβάνοβιτς) και θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής.

Πολύ μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Βαλένθια στη Ρωσία επί της Κράσνονταρ και θα βρεθεί στην κλήρωση των προημιτελικών του Europa League.

Έχοντας νικήσει 2-1 στο «Μεστάγια», όλα φάνηκε να τελειώνουν για τις «νυχτερίδες» όταν οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με απίθανο γκολ του Σουλεϊμάνοφ στο 85΄.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Γουέδες ισοφάρισε για την ομάδα του Μαρσελίνιο και την έστειλε στις οκτώ καλύτερες της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι συνέτριψε με 5-0 στο Κίεβο την Ντιναμό και προκρίθηκε με συνολικά σκορ 8-0 απέναντι στους Ουκρανούς, που είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον προηγούμενο γύρο.

Στους «8» θα βρεθεί και η Νάπολι, παρά την ήττα με 1-3 στην Αυστρία από τη Σάλτσμπουργκ, καθώς οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν νωρίς και είχαν την ασφάλεια του 3-0 από το «Σαν Πάολο».

Ντιναμό Κιέβου-Τσέλσι 0-5 (5΄, 33΄, 59΄ Ζιρού, 45΄+1 Μάρκος Αλόνσο, 78΄ Χάντσον-Οντόι)
Σάλτσμπουργκ-Νάπολι 3-1 (25΄ Νταμπούρ, 65΄ Γκούλμπραντσεν, 90΄+2 Λάιτγκεμπ - 14΄ Μίλικ)
Κράσνονταρ-Βαλένθια 1-1 (85΄ Σουλεϊμάνοφ - 90΄+3 Γουέδες)

Πηγή: Ναυτεμπορική