Η κάθοδος των αρουραίων στη Νέα Υόρκη

Η κάθοδος των αρουραίων στη Νέα Υόρκη

Τα πεταμένα κομμάτια πίτσας δεν ρυπαίνουν μόνο τους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Μέχρι σήμερα υπήρξαν και ο σημαντικότερος πόλος έλξης των ουκ ολίγων ποντικών. Πλέον όμως υπάρχει και άλλος λόγος που οι αρουραίοι αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς στη Νέα Υόρκη: η άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα παράπονα των πολιτών για την αύξηση των τρωκτικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πέρσι, 19.152 κλήσεις πραγματοποιήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες (αύξηση 10%) μόνο για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθυσμό των αρουραίων στη Νέα Υόρκη δεν υπάρχουν. Εκτιμάται ωστόσο ότι από 250.000 έως δεκάδες εκατομμύρια ζουν και βασιλεύουν στην πόλη. Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους καταγράφεται επίσης σε άλλες πόλεις, όπως στο Χιούστον, την Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια.

Αξιωματούχοι στον δήμο της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι οι ηπιότεροι χειμώνες βοηθούν τους αρουραίους αφενός να εξασφαλίζουν την τροφή τους και αφετέρου να ζευγαρώνουν για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, καθώς οι χειμώνες γίνονται πιο θερμοί αυξάνεται επίσης η ανθρώπινη δραστηριότητα εκτός σπιτιού, καθώς και τα σκουπίδια στους δρόμους που προσελκύουν τους αρουραίους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian