Εφαρμογή σε κινητό, η έκθεση «David Bowie Is»

Εφαρμογή σε κινητό, η έκθεση «David Bowie Is»

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, την οποία ακούμε στην έκθεση «David Bowie Is», ο Ντέιβιντ Μπόουι εξηγεί: «Ήθελα να με σκέφτονται σαν κάποιον που είναι μέσα στη μόδα, απ' ό,τι σαν μόδα». Στις 8 Ιανουαρίου του 2019, ημέρα των 72ων γενεθλίων του -αν ζούσε-, θα διατεθεί σε μορφή εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας για κινητά (λειτουργικά Android και iOS) αυτή η έκθεση.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Μπόουι να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στην app.

Λέγεται ότι αυτή η διευρυμένης πραγματικότητας εκδοχή της έκθεσης θα είναι η πρώτη του είδους της. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή θα προσφέρει δυνατότητα «μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπόουι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ